Bij ons kwamen de kip pasteitjes standaard op tafel met kerst, dus leek het me een leuk idee om het eens zelf te maken! Leuk toch om voor kerst een beetje uit te pakken. Serveer ernaast een heerlijke Brugse Zot blond, dat is een super fijne pairing.

Kip pasteitjes

De bakjes maken we nu ook zelf, dat is een stuk makkelijker dan je wellicht denkt. Je steekt rondjes uit bladerdeeg en uit 2/3 steek je een binnencirkel uit. Op elke volledige cirkel leg je 2 ringen. Het lijkt op niets voordat je het in de oven doet, maar bladerdeeg zet natuurlijk enorm uit en het worden echt bakjes, geloof me.

Brugse Zot

De Brugse Zot blond is een heerlijke pairing voor bij dit gerecht. Sowieso is de laatste tijd bier heel populair om te pairen met een etentje. Mijn man wordt er sowieso heel enthousiast van!

Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip pasteitjes

Kip pasteitjes
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 8

Benodigdheden

  • uitsteekvorm van 8 cm en 5 cm

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem

Voor de bakjes

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd met behulp van een uitsteekring of een glas24 cirkels uit van 8 cm. Snijd uit 16 van deze cirkels een kleinere cirkel inhet midden van 5 cm. Je hebt nu dus 8 hele cirkels, 16 ringen en 16 kleinecirkels. Prik met een vork gaatjes in de hele cirkels, maak de onderkant van deringen vochtig en leg op elke cirkel 2 ringen. Bestrijk de bovenkant van debakjes en de kleine cirkels met opgeklopt ei en bak 20 minuten af in de oven.Zet de oven uit en laat de bakjes afkoelen in de oven.
  • Pocheer de kipfilet in 8 tot10 minuten gaar in bouillon. Haal de kip uit de bouillon, laat afkoelen en trek met een vork uit elkaar. Bewaar de bouillon!
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd in kwart delen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons tot deze bruin zijn, breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de wortel in blokjes en snij de selderij in halve maantjes. Verhit de boter in een pan en fruit de wortel en selderij aan. Voeg de bloem, roer door en laat 2 tot 3 minuten mee garen. Voeg beetje bij beetje al roerend de bouillon toe totdat er een dikke saus ontstaat.
  • Voeg de kip en de paddenstoelen toe, breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de pasteitjes met de ragout en dien direct op.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Brugse Zot.