De kip katsu sando is Japans melkbrood met krokant gebakken kip, een lekkere hartige saus en een flinke berg koolsla. Niet alleen is hier de smaak heel erg fijn, maar ook de structuren werken perfect samen.
Katsu sando
De kip is relatief simpel. Platgeslagen, gepaneerd en dan in wat olie gebakken. Voor het brood zou je vers witbrood kunnen gebruiken, maar traditioneel wordt dit gemaakt met melkbrood.
Melkbrood
Dit deeg is verrijkt met een Tangzhong, een papje op basis van bloem/melk/water. Dit zorgt ervoor dat er extra vocht aan het deeg kan worden toegevoegd en zorgt voor een mega fluffy en zacht brood. Het recept staat hier.
Egg sando
Mocht je dit heel lekker vinden en ben je op zoek naar meer, ook wat je nog meer specifiek met dit brood kan doen, neem dan een kijkje in mijn egg sando recept. Ik heb hier avocado aan toegevoegd, dus niet helemaal traditioneel maar wel erg lekker. In dit recept heb ik trouwens zuurdesembrood gebruikt omdat ik toen het melkbrood nog niet had gemaakt.
Okonomi saus
De saus die ik op dit broodje gebruik is een okonomi saus, deze kan je kopen bij de toko. Het is een Japanse bruine saus, geschikt voor hartige gerechten.
Kip katsu sando
Ingrediënten
- 2 sneeën melkbrood
- 1 kipfilet
- bord met panko
- 1 ei, losgeklopt op een bord
- 50 gram witte kool, in fijne reepjes gesneden
- 1/2 rode ui, in fijne halve ringen gesneden
- 1 el mayonaise
- 1 tl azijn
- peper en zout
- okonimi saus
- zonnebloemolie
Instructies
- Sla de kipfilet plat tot ongeveer 3 mm dik. Breng op smaak met peper en zout, wentel eerst door het ei en dan door de panko.
- Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar.
- Meng intussen de witte kool, rode ui, mayonaise en azijn en breng dit op smaak met peper en zout.
- Smeer het brood in met wat okonomi saus, verdeel (naar smaak) de koolsalade hier overheen en leg de gebakken kip erop. Sluit af met de 2e snee brood en snij diagonaal door midden. Serveer direct.