Deze kip en amandel curry is heerlijk kruidig en diep van smaak. Geen zorgen als je niet van pittig houdt want dat is deze curry zeker niet.

Kip en amandel curry

Deze curry heb ik gemaakt in samenwerking met Pit&Pit. Mocht je niet bekend zijn met deze webshop, je kunt hier terecht als je op zoek bent naar gezonde en 100% natuurlijke producten. Naast dat het assortiment enorm is en de kwaliteit super, worden de kruiden geleverd in hele fijne potjes. Mijn ocd brein wordt hier heel gelukkig van!

Voor dit recept heb ik van Pit&Pit gebruikt: Currypoeder, komijnpoeder, garam masala, fenegriek, kurkuma, amandelmeel en geschaafde amandelen. Wat mij betreft zijn deze kruiden de heilige graal combinatie en de amandelmeel geeft het gerecht extra diepte.

Naan en rijst

Je kunt uiteraard kiezen voor enkel rijst of enkel naan, maar ik ben altijd een groot fan van allebei. Naan is makkelijk om te maken, het hoeft niet te rijzen omdat we bakpoeder gebruiken en geen gist, dus het is snel klaar. Laat het deeg even rusten na het maken van de porties zodat het makkelijker uit te rollen is tot een dunne lap.

Rijst moet je altijd eerst wassen voordat je het kookt in een laag water. Het wassen is om het opperste laagje zetmeel te verwijderen zodat de rijst niet aan elkaar klontert na het koken.

Kip en amandel curry met rijst en naan
Pin recept
Recept afdrukken
3.80 van 5 stemmen

Kip en amandel curry met rijst en naan

Kip en amandel curry met rijst en naan
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd49 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de curry

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el garam masala
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl fenegriek
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 kipfilets, in grote stukken gesneden
  • 1 blik tomaten in blik a 400 gram
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk/creme/room
  • 50 gram amandelmeel
  • Sap van eenhalve citroen
  • zout
  • Voor garnering:verse koriander en geroosterde geschaafde amandelen

Voor de naan (8 stuks)

  • 300 gram patentbloem
  • 120 gram GriekseYoghurt
  • 20 gram olijfolie
  • 6 gram bakpoeder
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 gram zout
  • 100 gram water
  • 2 el ongezouten roomboter

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de kruiden toe. Bak een minuut en voeg de tomatenpuree toe, bak ook een minuut mee. Voegde kip toe en laat de kip bakken tot de buitenkant gebakken is.
  • Voeg de tomaat in blik toe, prak de tomaat een beetje klein en laat ongeveer 20 minuten pruttelen totdat de tomatensaus ingekookt is.
  • Maak intussen het deeg voor de naan. Meng de bloem, Griekse Yoghurt, olijfolie, bakpoeder, knoflook, zout en water tot je een soepel deeghebt. Verdeel het deeg in 8 porties en maak er bolletjes van. Dek af met huishoudfolie of een vochtige theedoek en laat 20 minuten rusten.
  • Voeg aan de curry de bouillon, kokosroom en amandelmeel toe. Proef en breng verder op smaak met zout. Laat nog zo’n 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Was intussen de rijst en kook vervolgens zoals op de verpakking vermeld in een laagje water. Rol het eerste bolletje deeg uit tot een dunne lap en bak in een hete droge koekenpan aan beide kanten totgoudbruin. Smeer direct wat boter over de naan en herhaal met de rest.
  • Voeg als laatste aan de curry de citroensap toe, serveer de curry met verse koriander, geroosterde geschaafde amandelen, rijst en naan.