Het is weer een nieuw kookboek review! Naar aanleiding van een post over het keto dieet kreeg ik de vraag of ik dit kookboek wilde proberen.

Het zijn allemaal keto recepten met max 5 ingrediënten. Dat wilde ik wel want op een gegeven moment raakte ik een beetje inspiratieloos met wat ik voor Bart kon koken.

Het boek begint met een mooie inleiding wat het keto dieet nu eigenlijk is, wat de richtlijnen zijn, hoe het werkt etc. Aan het einde zit een inhoudsopgave dus recepten zijn makkelijk terug te vinden.

De lay out is prima, op elke pagina staat een recept en de recepten zijn makkelijk te volgen.

Één heel groot nadeel, en eigenlijk een onoverkomelijk nadeel voor mij, is dat er bijna geen foto’s instaan! Wanneer ik een nieuw kookboek heb blader ik eerst altijd even het hele boek door om dan aan de hand van de foto’s te bepalen wat ik wil proberen.

Hier blader je het boek door en zie je alleen letters. Ik ben enorm visueel ingesteld en vond het meteen een afknapper.

Bart had er minder last van en hij nam echt elk recept door en hij heeft dus ook aan mij doorgegeven wat hij graag wilde eten.

De recepten zelf zijn wat het boek belooft, snelle en makkelijke gerechten met maar 5 ingrediënten.

Wat ik ook iets minder vond is dat ik duidelijk kon zien dat het een vertaling is, dit vanwege bepaalde ingrediënten. Ik weet dat ze in Amerika nogal dol zijn op himalaya zout, ghee en ranch en dat zie je in dit boek dan ook terugkomen.

Conclusie

Dit boek kan je kopen voor 15 euro en dan heb je 130 recepten. Op zich een goeie deal! Maar een kookboek zonder foto’s is voor mij een no go. Als je op zoek bent naar veel makkelijke keto recepten én het gebrek aan foto’s stoort je niet, dan is dit een aanrader.