Ik ben dol op curry, maar vaak kocht ik een kant en klare currypasta omdat ik het altijd best moeilijk vond ik de smaken zelf goed te krijgen.
Katsu
Ik zag dit op Pinterest voorbij komen en het leek me heerlijk! Krokante kip geserveerd met een currysaus en rijst. Ik ben dol op krokante kip maar had het nog nooit in combinatie met curry gegeten dus dat moest ik eens proberen!
Disclaimer, ik heb geen idee of er een traditioneel recept is, ik heb zelf een saus gemaakt waar ik heel blij mee was en wat ik graag met jullie wilde delen!
Rijst of koolhydraatarm
Zoals je kunt zien heb ik mijn curry met rijst gegeten. Bart eet nog steeds koolhydraatarm dus heb ik voor hem bloemkoolrijst erbij gemaakt. De panko voor de krokante kip kan hij nog wel hebben qua koolhydraten, maar rijst is echt teveel.
Katsu curry
Ingrediënten
Voor de kip
- 2 kipfilets
- kommetje bloem
- 1 ei opgeklopt
- kommetje panko
- peper en zout
Voor de currysaus
- scheutje olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el garam masala
- 1.5 tl currypoeder
- 0.5 tl gember
- 1 el tomatenpuree
- 250 ml kippenbouillon
- 250 ml kokosmelk
- 1 el citroensap
Verder
- 150 gram gekookte rijst
- verse koriander
Instructies
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de kruiden toe en laat dit een minuut op zacht vuur staan totdat het lekker geurt.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer door. Voeg de bouillon en de kokosmelk en de citroensap toe en laat dit pruttelen totdat de saus ingekookt is, zo'n 20 minuten.
- Breng intussen de kip op smaak met peper en zout. Haal eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens de panko. Herhaal met de andere kipfilet.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de kip aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
- Dien een diep bord op met rijst, de currysaus en daarom de krokante kip. Garneer met verse koriander.