Gyoza

Gyoza

Na een eerdere rampzalige poging gyoza maken heb ik het nog een keer geprobeerd en jemig! Ik moet eerlijk toegeven dat dit niet mijn recept is, maar die van Joshua Weissman. Hij heeft een youtube kanaal en maakt alles ‘from scratch’. My type of guy.

Gyoza

Naast dat hij het recept geeft laat hij ook zien hoe je het deeg maakt en…allerbelangrijkste, hoe je de dumplings vouwt.

Ik heb wel een kleine aanpassing gedaan want hij stoomt zijn dumplings en ik heb ze gebakken en daarna gestoomd. Doe wat je wil!

Rauwe vulling

Vergeet niet dat je vulling rauw moet zijn, dat helpt én met het vouwen (als je vulling al gebakken is valt alles er constant uit) en zorgt voor een hele fijne en sappige structuur.

Gyoza

Gyoza
Bereidingstijd45 min
Totale tijd1 uur 45 min
Porties: 2

Benodigdheden

  • Pasta machine
  • Ronde uitsteekvorm

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 400 gram bloem
  • 220 gram kokend water
  • 7 gram zeezout

Voor de vulling

  • 450 gram varkensgehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 chineese kool, fijngehakt
  • 2 sprieten bosui, fijngehakt
  • 1 tl gember
  • 1 el soja saus
  • 8 gram zout

Overig

  • olie om in te bakken
  • extra sojasaus

Instructies

  • Meng de bloem met het zout en het kokende water. Je kan eerst stokjes gebruiken wanneer al het water is opgenomen is het genoeg afgekoeld om met je handen verder te kneden. Kneed zo'n 5 minuten totdat het deeg soepel is. (dit werkt het beste met de hand, het deeg is te stug voor de keukenmachine).
  • Rol in wat huishoudfolie en laat een uur rusten.
  • In de tussentijd maken we de vulling. breng de kool op smaak met zout en knijp de kool fijn. Dit zorgt ervoor dat het zout goed wordt opgenomen, de kool kneust en al het vocht vrijkomt. Giet het vocht af en voeg dan het gehakt toe, de bosui, gember, knoflook en soja saus. Kneed totdat alles gemengd is. Dek af en laat staan totdat we de gyoza gaan vullen.
  • Verdeel je deeg in 4 stukken zodat het meer handzaam is. Rol elk stuk door een pasta machine (gebruik wat bloem wanneer het blijft plakken) totdat je zulke dunne plakken deeg hebt dat je er bijna doorheen kan kijken.
  • Gebruik de uitsteekvorm (van ongeveer 10 cm breed) om mooie gyoza velletjes te krijgen, een glas werkt ook eventueel.
  • Vul de gyoza met een theelepel vulling, pas op dat je niet teveel gebruikt want dat wordt lastig met vouwen. Knijp eerst de bovenkant samen zodat je een taco hebt, vouw rechts in drie delen naar links en links in drie delen naar rechts (hier adviseer ik toch echt even het filmpje te bekijken vanaf 4:50). Herhaal dit met de rest.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en leg de gyoza in de pan. Wanneer de onderkant mooi bruin gebakken is giet er dan een plens water bij en leg de deksel op de pan. Op deze manier heb je aan één kant gebakken gyoza en is de rest gestoomd.
  • Wanneer de bovenkant mooi glanst en gestoomd is zijn de gyoza klaar en kan je ze opdienen met extra soja saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch