De Griekse keuken is mijn favoriete keuken en een nieuw recept is deze Griekse pita met citroenkip en oregano frietjes. Ja, het kost wel even wat meer tijd om te maken, vooral de pita’s dan, maar het is zo erg de moeite waard!

Griekse pita met citroenkip

Die pita’s maak ik dus altijd wanneer er vrienden langs komen. Ik was onlangs bij mijn vader in Spanje op visite en daar had ik ze ook gemaakt voor bij de bbq en dit was het eerste dat op was. Je hebt niet perse een keukenmachine nodig, maar kneden is wel makkelijker met.

Het recept voor de pita’s is wat uitgebreider en staat hier al op mijn website, dus ga ik hier niet nogmaals herhalen.

Hetzelfde geldt voor de tzatziki, deze vind je hier terug.

De citroenkip en de frietjes zijn wel nieuw dus die recepten vind je in dit artikel! Je kunt vervolgens de pita’s beleggen met toppings naar keuze. Ik vind komkommer, rode ui en feta erg lekker, maar een coleslaw doet het ook altijd erg goed.

Kippendij

Voor dit recept gebruik ik kippendij, maar ik ben altijd heel kritisch als het aankomt op kippendij. Ik vind al snel teveel stukjes vet of flubberig en dat snij ik weg. Dat houdt in dat ik best veel afval heb van een pak kippendijen. Daarom heb ik het in dit recept over een hoeveelheid schoongemaakte kip, omdat jij misschien kippendij op een andere manier schoonmaakt dan ik.

Griekse pita met citroenkip en oregano frietjes
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Griekse pita met citroenkip

Griekse pita met citroenkip
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

 • 500 gram schoongemaakte kippendij
 • 2 el olijfolie
 • sap van een citroen
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 1 el oregano
 • peper en zout naar smaak

Voor de frietjes

 • 500 gram aardappels, in frieten gesneden
 • 2 el olie
 • 1 tl paprikapoeder
 • 2 tl oregano
 • 1 tl knoflookpoeder
 • zout naar smaak

Instructies

 • Meng de ingrediënten voor de kip en laat minimaal 30 minuten marineren.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Meng de ingrediënten voor de frietjes en bak deze voor 25 minuten in het midden van de oven.
 • Hussel de frietjes door en schuif terug in het midden van de oven. Leg de kip op een andere met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze relatief hoog in de oven. Bak nog eens 15 minuten af.
 • Snij de kip in reepjes en schuif terug de oven in. Zet de oven op de grilstand en bak de kip voor nog eens 5 minuten om de kip wat bruiner te krijgen.
 • Serveer de kip en de frietjes met een verse pita, tzatziki, feta en andere toppings naar keuze.