Dit is een ideale partysnack of voor op een borrelplank. Ik vind het heerlijk om op zondagen, als we verder niets gepland hebben, een borrelplank te maken in plaats van lunch of avondeten. Glas rode wijn erbij, film aan en dat is mijn ideale middag of avond πŸ™‚ Yep, ik ben een huismuts.

Mijn borrelplank bestaat meestal uit stokbrood met lekkere smeersels, maar ik ben steeds meer verschillende dingen aan het uitproberen. Mijn man is dol op pittige chickenwings, maar ik helemaal niet. Hou niet van kluiven. Voor mezelf moest ik dus even iets anders verzinnen.

Zoals veel van jullie ondertussen wel weten ben ik dol op de Griekse keuken en zo ook op spanakopita. Dat zijn feta/spinazie broodjes met filodeeg, maar meestal zijn die behoorlijk aan de maat. Daar wilde ik dus iets kleiners van maken. Ik zeg trouwens niet dat dit het recept is voor spanakopita want daar heb ik niet naar gekeken. Ik heb gewoon iets gemaakt met spinazie en feta πŸ™‚

De smaak was heerlijk! Een krokant buitenlaagje en aan de binnenkant een smaakexplosie! En er zitten nog groenten in ook!

Ik heb er 16 gemaakt (en allemaal opgegeten, haha, zo lekker was het), maar als je er meer wil kan je gewoon het recept verdubbelen.

recept:

  • 8 loempiavellen
  • bakje water
  • 200 gram diepvries spinazie (niet a la creme)
  • 200 gram feta (ik neem altijd die van omiros, die is erg lekker en niet duur)
  • 1 ui
  • 1 el verse peterselie
  • peper en zout
  • 1/2 tl chilivlokken

1. Ontdooi de spinazie en druk in een vergiet zoveel mogelijk van het vocht eruit.

2. Meng de feta met de spinazie. Snipper een ui en doe dat er ook doorheen. Breng op smaak met de peterselie, chilivlokken en peper en zout. Proef of het voldoende zout is. Het moet iets zouter zijn dan je eigenlijk zou willen want tijdens het bakken neemt dat nog wat af.

3. Snij de loempia vellen in de lengte in 2 delen. Leg een lepel vulling op je loempiavel, sla de zijkanten naar binnen en rol dan op. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen staan er online veel filmpjes met hoe je het beste een loempia kan oprollen. Maak de uiteinde nat met wat water om de loempia zo af te sluiten.

4. Herhaal dit 16 keer.

5. Verhit wat zonnebloemolie in de pan en bak de loempia’s aan alle kanten goudbruin. Je kan natuurlijk ook een frituurpan gebruiken, maar die heb ik niet in huis.

Enjoy!