Ik was een beetje aan het worstelen met hoe ik dit gerecht moest noemen, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor Griekse gemarineerde garnalen terwijl het recept zoveel meer bevat.

Griekse gemarineerde garnalen

De meest voorkomende kruiden in de Griekse keuken zijn onder andere oregano, dille en komijn. Dit zijn de kruiden die ik voor dit gerecht gebruikt heb, vandaar Griekse gemarineerde garnalen. Om in het Griekse thema te blijven serveer ik feta door de groenten heen, heerlijk voor wat ziltigheid, en Griekse yoghurt erbij. Het lijkt misschien raar, Griekse yoghurt bij rijst, maar het zorgt voor lekker veel romigheid en frisheid.

Sowieso vind ik losse Griekse yoghurt bij kruidige gerechten heel erg lekker. Favoriet zijn deze gehaktballen in tomatensaus.

Ik marineer de groenten samen met de garnalen, maar bak de groenten eerst want die hebben een stukje langer nodig dan de garnalen.

Snel en makkelijk

Op het marineren na is dit echt super snel klaar. De groenten hebben dan wel iets langer nodig dan de garnalen, maar nog steeds niet heel lang. Ui en paprika het langst, dan de courgette. Verder gebruik ik kruiden die iedereen als het goed is wel in huis heeft, dus je hoeft ook niet naar een speciale winkel hiervoor.

Griekse gemarineerde garnalen
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Griekse gemarineerde garnalen

Griekse gemarineerde garnalen
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 12 rauwe garnalen
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukken van ong 3 cm gesneden
  • 1 ui, in grove stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Verder

  • 150 gram rijst
  • 60 gram feta
  • verse peterselie en dille
  • Griekse yoghurt

Instructies

  • Dep de garnalen goed droog en verwijder, indien nodig, het darmkanaal.
  • Meng met de courgette, paprika, ui, olijfolie, citroensap, paprikapoeder, oregano, komijn, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Laat 20 a 30 minuten marineren.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
  • Bak eerst de groenten in een (gril)pan, de ui en paprika moet het langst en dan de courgette.
  • Voeg als laatste de garnalen toe, deze hebben maar ongeveer een minuut per kant nodig.
  • Dien de rijst op met de groenten en garnalen. Verkruimel de feta hierover en garneer met verse peterselie en dille. Serveer met de Griekse yoghurt.