Ik heb een kleine obsessie en daaruit zijn deze gochujang saucijzenbroodjes gekomen. Ik vind alles met gochujang lekker. Mocht je het niet kennen, het is een gefermenteerde sojapasta die een rokerige pittigheid heeft. Deze pittigheid is niet dat het je mond brandt, maar eerder dat het een warm gevoel geeft. Ik ben er dol op en maak dan ook vaak deze bao’s.

Gochujang saucijzenbroodjes

Maar dit keer dus saucijzenbroodjes. Deze zijn fantastisch voor een brunch of lunch, of maak kleine varianten voor de borrel. Bladerdeeg is helaas niet zo lang te bewaren, dus deze zijn het lekkerst de dag zelf.

Gochujang saucijzenbroodjes

Gochujang saucijzenbroodjes
Bereidingstijd30 minuten
Servings: 10

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 500 gram gehakt (runder of half om half)
  • 1 volle el gochujang
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 30 gram belegen kaas, gerasppt
  • 1 el sojasaus
  • 1 ei, opgeklopt
  • sesamzaad als garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kneed het gehakt samen met de gochujang, gember, knoflook, het ei, de kaas en de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout (let op want sojasaus is al zout).
  • Verdeel in 10 porties en rol elke portie in een worst.
  • Neem een plakje bladerdeeg, rol je worst evt nog wat meer zodat ie precies dezelfde lengte heeft. Leg rechts van het midden en vouw dan dicht. Duw dicht met een vork en herhaal met de rest.
  • Smeer het bladerdeeg in met opgeklopt ei en verdeel wat sesamzaad eroverheen.
  • Bak af tot goudbruin en het vlees gaar is, ongeveer 15 a 18 min.
  • Last kort afkoelen voordat je ze eet.