Ovengerechten zijn altijd een hele fijne manier om makkelijk en zonder gedoe te koken. Deze gnocchi met boerenkool uit de oven voldoet hier ook aan!

Gnocchi met boerenkool uit de oven

Dit gerecht is gemaakt met gnocchi di patate, met aardappel dus. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, daarna gemengd met meel. Ik ga meteen maar eerlijk zeggen dat ik de gnocchi niet zelf heb gemaakt. Het voordeel van dit soort gerechten is juist dat het zo lekker snel klaar is, en dat is met zelfgemaakte gnocchi natuurlijk niet zo. Verder vind ik pasta één van de weinige dingen die niet qua smaak minder worden kant en klaar.

Boerenkool

Boerenkool is op het moment dat ik dit recept maak in het seizoen, maar zie je dit recept later en het is niet of slecht te krijgen, vervang het dan door spinazie. Net zo lekker, maar ik had gisteren al iets met spinazie op en wilde een beetje varieren.

Gnocchi met boerenkool uit de oven

Je bakt eerst kort de boerenkool aan in wat olie, dit haal je uit de pan en dan maak je een kaassaus. Voeg de gnocchi en de boerenkool toe, meng door, verdeel wat kaas eroverheen en dan schuif je het geheel een kwartiertje in de oven. Dat is alles!

Gnocchi met boerenkool uit de oven
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gnocchi met boerenkool uit de oven

Gnocchi met boerenkool uit de oven
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 150 gram boerenkool
  • 50 gram boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sprietjes tijm, alleen de blaadjes
  • 40 gram bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml melk
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 500 gram gnocchi
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak aan tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit de boter in dezelfde pan en fruit de knoflook en tijm aan. Voeg de bloem toe en laat dit 2 minuten meegaren. Blus af met witte wijn en voeg dan beetje bij beetje, al roerend, de melk toe tot een saus begint te vormen (het is nu nog relatief dun).
  • Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gnocchi en de boerenkool toe en meng door.
  • Doe alles in een ovenschaal, verdeel de andere helft van de kaas eroverheen, en bak 15 minuten af in de oven. Tot de kaas gesmolten is.
  • Laat 5 minuten staan voordat je het serveert.