gekonfijte knoflook

Gekonfijte knoflook

Konfijte betekent op laag vuur garen van spullen in vet of suiker zodat het langer houdbaar blijft. Deze gekonfijte knoflook is een onmisbaar item in je keuken. Je kunt in 1x een heleboel maken want het is maanden houdbaar.

Gekonfijte knoflook

Het fijne van dit recept is dat je de knoflook niet eerst hoeft te pellen. Na het garen is de knoflook zo zacht dat je het zo uit het velletje kunt wippen. En waar kun je dit dan in gebruiken? Je kunt het door je pasta doen, in je salade dressing of zoals hier, in mijn broodje. De knoflook heb ik direct op het brood uitgesmeerd en daarna belegd met rucola, salami en burrata. Heerlijk! Het is een hele zoete smaak, dus weet niet bang voor knoflookwalmen na het eten hiervan.

Olie

Gebruik een goede olie, dan kun je de olie zelf ook gebruiken in gerechten. Ik heb het niet afgemeten, maar je moet de knoflook helemaal onder olie zetten op het vuur. Ook wil je dat de knoflook in je (weck)pot helemaal onder de olie zit, anders kan de knoflook gaan schimmelen.

gekonfijte knoflook
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

gekonfijte knoflook

gekonfijte knoflook
Bereidingstijd5 min
Totale tijd1 uur

Ingrediënten

 • 5 bollen knoflook
 • 1 tak rozemarijn
 • olijfolie

Instructies

 • Maak de teentjes van de knoflook los. Doe in een steelpan met de rozemarijn. Giet er net zoveel olijfolie bij totdat de knoflook onder staat.
 • Laat een uur op laag vuur borrelen. Laat eventjes afkoelen in de steelpan en giet daarna over in schoon gekookte (weck)potten. Zorg dat ook hier de knoflook onder de olie staat, alles boven de olie kan gaan bederven.

2 Comments

 • Oscar

  Hi,

  Even een kort vraagje; na ongeveer twee weken bewaren in de ijskast is de olie waarin ik gekonfijte knoflook bewaarde gaan stollen.

  Weet jij hoe dit kan en of het nog eetbaar is?

  Groet,

  Oscar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.