Heb je geen zin om te koken omdat het warm is? Ik heb een heerlijk recept voor je. Gebakken tomaten salade met mozzarella. Door de tomaten te bakken worden ze net wat zachter en smaakvoller, ik vind dit veel lekkerder dan een rauwe tomaten salade.

Gebakken tomaten salade met mozzarella

Vervolgens meng je die gebakken tomaten met sjalot, verse oregano en peterselie, knoflook, olijfolie en balsamico azijn. Serveer met buffelmozzarella en eventueel wat burrata. Oh ja, en lekker (gebakken) brood erbij. Omdat dit een simpele maaltijd is adviseer ik hier dus echt om buffelmozzarella te gebruiken. Ja, het is wat prijziger dan andere mozzarella, maar dit is al zo mild van smaak en buffelmozzarella is zoveel meer smaakvol dan de goedkopere versies. Wist je trouwens dat er in NL ook buffelmozzarella gemaakt wordt?

Verder serveer ik er gebakken brood bij. In principe toast, maar ik bak mijn brood altijd met wat boter en olijfolie in een koekenpan, zoveel meer smaak! Daarnaast zuigt het brood alle sappen op en wordt het, omdat het zo goed gebakken is, niet zompig.

Gebakken tomaten salade met mozzarella
Pin recept
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Gebakken tomaten salade met mozzarella

Gebakken tomaten salade met mozzarella
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 5 tomaten, in kwart delen gesneden
  • 1 sjalot, in halve ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 3 takjes oregano, de blaadjes fijngehakt
  • 1 el balsamico azijn
  • peper en zout
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • optioneel: rucola
  • toast

Instructies

  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tomaat aan tot de velletjes net zwart beginnen te kleuren en ze iets zachter worden, zo'n 3 a 4 minuten.
  • Doe in een kom samen met de overige olijfolie, sjalot, knoflook, peterselie, oregano en balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel, eventueel met wat rucola, over 2 borden. Scheur de mozzarella bollen open en leg erbij. Schenk alle extra dressing in de kom over het bord heen en serveer met brood.