Ik hoor je denken.. huh? Wat is dit? Ik ga het je uitleggen. Garnalen in bang bang saus met rijst is een super simpel gerecht, maar heerlijk romig, een klein beetje pittig (naar keuze) en weer eens iets anders dan normaal.

Garnalen in bang bang saus met rijst

Ik heb al eens eerder een bang bang saus recept gedeeld, namelijk deze spaghetti. Dit recept is daar op gebaseerd, maar wilde ik iets meer saus zodat ik er rijst bij kon serveren.

Oke, wat is bang bang. Het schijnt dat de naam komt van het geluid van koks die kip, van origine werd er krokante kip met deze saus geserveerd, in kleine stukjes hakken. De saus is een mengsel van mayonaise, chilisaus en sriracha. Het fijne hiervan is dat je zelf kan bepalen hoe pittig je het maakt. Voeg gewoon wat meer sriracha toe.

Groenten

In het recept staat sowieso dat je dit moet serveren met kiemen en avocado, maar dat is een beetje karig qua groenten. Ik vind het bij dit soort gerechten altijd heel lekker om er los nog sugarsnaps en/of peultjes bij te doen. Ik vind dat een ideale groenten om ergens bij te serveren omdat dit ook heel lekker is om los te eten.

Garnalen in bang bang saus met rijst
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Garnalen in bang bang saus met rijst

Garnalen in bang bang saus met rijst
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram witte rijst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 12 garnalen, rauw (drooggedept en schoongemaakt)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 200 ml bouillon (kip of groenten)
  • 60 gram mayonaise
  • 40 gram chili saus
  • 20 gram sriracha
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • handje groene kiemen
  • 2 tl sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld gaar.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de garnalen samen met de knoflook, paprikapoeder, uipoeder en oregano tot roze en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de bouillon, mayonaise, chilisaus en sriracha aan de pan toe en roer goed door. Voeg de garnalen weer toe en meng een paar minuten door zodat de saus kan indikken en de garnalen kunnen opwarmen. Breng indien nodig verder op smaak met zout.
  • Verdeel over 2 borden de rijst samen met de garnalen en de saus met de kiemen en de avocado. Strooi wat sesamzaadjes eroverheen als garnering en dien direct op.