frittata

Frittata met feta en groene asperges

Als ik niet meer zo goed weet wat te lunchen, maak ik meestal een frittata. En meestal is deze koolhydraatarm, dus eigenlijk is het een grote omelet maar dat mag de pret niet drukken.

Frittata

Dit kun je ruwweg vertalen als ‘gebakken’ en is een hele fijne manier om restjes groenten/pasta te verwerken. Zelf ben ik een groot fan van de combinatie asperge en feta, maar een vriendin van mij maakt deze vaak met spinazie en paprika en deze met courgette is ook heerlijk.

Zelf heb ik mijn frittata gebakken in een ovenbestendige pan van ongeveer 22 cm, zoiets als deze, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken. Smeer dat wat je gebruikt alleen wel goed in met boter, anders blijft het enorm plakken.

frittata

Frittata met feta en groene asperges

Frittata met feta en groene asperges
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min

Benodigdheden

  • ovenbestendige pan van 22 cm of ovenschaal

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 100 gram kleine groene asperge (tips)
  • 75 gram feta (+extra als garnering)
  • 50 ml volle melk
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • peper en zout
  • chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren goed op met de melk, zodat het een egale gele massa is.
  • Voeg de geraspte kaas en de verkruimelde feta toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet de pan of ovenschaal in en giet het eimengsel hierin. Breek de houtige uiteindes van de groene asperges af en leg deze op het mengsel.
  • Bak 20 minuten in de oven. Het is oke als het midden nog een beetje trilt.
  • Garneer met wat verkruimelde feta, peper en chilivlokken en dien direct op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch