Wanneer ik mijn man vraag wat hij voor ontbijt wil in het weekend, dan is het antwoord standaard ‘wentelteefjes’. Dit keer heb ik er gekarameliseerde Pink Lady® appels bij gedaan en wauw, wat lekker!

French toast met gekarameliseerde Pink Lady® appels

Geen zorgen, het karamelliseren van de appels is super makkelijk. Je bakt appel partjes met boter en honing in een pan tot ze zacht zijn. Dat is alles! De appels schil ik trouwens niet, want in de schil zit 50% van de vitamine. Enkel wassen is dus voldoende! Verder is 1 appel al voldoende voor een kwart van de dagelijkse behoefte aan vitamine C, vezels voor de spijsvertering, antioxidanten om de huidveroudering te bestrijden, 80% water voor de hydratering en suiker voor de energie.

Verder bak ik de wentelteefjes eerst in een koekenpan en daarna houd ik ze warm in de oven terwijl ik de rest bak. Zo kan iedereen tegelijk ontbijten!

Bee Pink®programma

Het Bee Pink® programma is een samenwerking van Pink Lady® met deskundigen uit de landbouw- en bijenteeltwereld. Dit programma is gericht op telers en omvat bewustmakingsdagen, praktisch advies over het behoud en de bescherming van bestuivende insecten en meer want zonder bijen geen appels.

Wil je meer weten hoe je de bijen een handje kunt helpen? Neem dan een kijkje op de website van Pink Lady®.

French toast met gekarameliseerde Pink Lady® appels
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

French toast met gekarameliseerde Pink Lady® appels

French toast met gekarameliseerde Pink Lady® appels
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd38 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de French toast

  • 8 sneetjes oud brioche brood
  • 4 eieren
  • 115 ml melk
  • 50 ml honing
  • 2 el creme fraiche (+extra voor garnering)
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • boter

Voor de gekarameliseerde appels

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram honing
  • snufje zout
  • 2 Pink Lady appels, ontkernd en in partjes gesneden

Instructies

  • Verwarmde oven voor op 180 graden.
  • Verhit voor de appels de boter, honing en het zout in een koekenpan. Voeg de appels toe en roer regelmatig door. Bak de appels zo'n 10 minuten, tot gaar en zacht.
  • Maak intussen de custarddoor de eieren met de melk, honing, creme fraiche, vanille en zout op te kloppen.
  • Verhit wat boter in de pan, haal het brioche brood aan beide kanten door de custard en bak in de pan. Het is oke om in batches te doen, want het gaat toch nog de oven in. Bak aan beide kanten tot goudbruin en leg dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest.
  • Bak alle wentelteefjes nog eens 8 minuten in de oven.
  • Serveerde wentelteefjes met gekarameliseerde appels, wat creme fraiche en optioneel wat extra honing.