Ik kan Bart niet blijer maken dan pannenkoeken of flensjes voor het ontbijt. Hij vindt het met poedersuiker en stroop erg lekker, ik ga altijd voor banaan en nutella.
flensjes
Dit zijn natuurlijk gewoon dunne pannenkoeken. Het recept is ook niet baanbrekend en vaak maak ik dit op gevoel. Je wil dat het beslag dunner is dan bij pannenkoeken want deze moeten nu eenmaal erg dun zijn.
De porties zijn een beetje afhankelijk van de vulling. Met banaan en nutella zit je met 2 wel vol, met alleen poedersuiker kan ik me voorstellen dat je er wel meer lust.
Flensjes met banaan en nutella
Flensjes met banaan en nutella
Porties: 4
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 200 ml melk
- 2 eieren
- snuf zout
- 1 el vanillesuiker
- 1 banaan, in plakjes gesneden
- nutella
- boter om mee te bakken
Instructies
- Klop de melk, eieren, bloem, suiker en het zout samen op totdat je een dun beslag hebt.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan. Gebruik een juslepel beslag per flensje, dit is wel afhankelijk van hoe groot je pan is dus kijk dat even aan, en draai de pan rond zodat het beslag zo dun mogelijk verspreid wordt. Bak alle 8 de flensjes op deze manier.
- In de tussentijd zet ik de pot nutella meestal in heet water zodat deze een klein beetje smelt en makkelijker over mijn flensjes te verdelen is.
- Beleg de flensjes met banaan en nutella en dien direct op.