Ik vind citroen toetjes altijd heerlijk met warm weer, dus zo kwam ik op het idee van een eton mess met lemon curd.
Eton mess met lemon curd
Dit toetje is super simpel, namelijk meringue afgewisseld met fruit en slagroom. Normaal bak ik zelf mijn meringue, maar ik wilde dit toetje echt heel erg makkelijk houden. Ik heb dus gewoon meringue gekocht in de supermarkt. Oke, zelfgemaakte is wel wat lekkerder. Meer chewy dan kruimelig, maar dit toetje is klaar in 5 minuten in plaats van een paar uur.
De lemon curd kan je ook zelf maken, maar je kunt ook een potje kopen. Wat ik zeg, soms is gemak ook gewoon even fijn. Wil je liever zelf maken? Gebruik dan het recept voor mandarijn curd en vervang de mandarijn sap door citroensap.
Eton mess met lemon curd
Eton mess met lemon curd
Porties: 2
Ingrediënten
- 50 gram meringue
- 4 el lemon curd
- 50 gram slagroom
- 1 tl suiker
Instructies
- Klop de slagroom met de suiker op tot lobbig. Je wil niet teveel suiker toevoegen omdat de rest al behoorlijk zoet is.
- Verkruimel de meringue en verdeel een laagje over 2 glaasjes. Verdeel hier bij allebei de glaasjes een eetlepel lemon curd overheen en dan wat slagroom.
- Herhaal zodat je 2 lagen van alles hebt en dien dan direct op.
- Je kunt eventueel fruit toevoegen tussen de lagen, ik zou voor iets zuurder fruit gaan zoals aardbeien of bessen.
Diana zegt:
Kun je dit tevoren maken?
foodfromclaudnine zegt:
Ja hoor, maar houd er wel rekening mee dat de lemon curd ervoor kan zorgen dat de meringue iets zachter wordt.