Deze spaghetti had ik van de week gemaakt door gewoon wat ingrediënten bij elkaar te gooien, maar ik kreeg zoveel reacties op mijn stories met de vraag wanneer het recept online zou komen dat ik meteen daarvoor aan de slag ben gegaan.

Ik kan natuurlijk niet een foto posten die ik ’s avonds met het keukenlicht aan half in het donker heb gemaakt, dus afgelopen weekend heb ik het weer gemaakt! Was geen straf hoor 🙂

Spaghetti met spinazie, garnalen en zongedroogde tomaat

Spaghetti

Dit is mijn favoriete pasta vorm, maar daar kan je uiteraard mee variëren. Je zou in plaats van zongedroogde tomaat ook cherry tomaat kunnen gebruiken en dat even meebakken met de spinazie. Ik laat het vaak een beetje afhangen van wat ik in huis heb.

Spaghetti met spinazie, garnalen en zongedroogde tomaat

Spaghetti met spinazie, garnalen en zongedroogde tomaat
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 200 gram gamba's
  • 200 gram spinazie
  • 4 zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml kookroom
  • 60 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • scheutje olie of klontje boter
  • peper en zout, chiliflakes

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  • Maak intussen de garnalen schoon en dep ze goed droog. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat al dente.
  • Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de garnalen totdat ze net roze zijn.
  • Voeg dan de knoflook en de spinazie toe en bak totdat de spinazie geslonken is. Voeg de zongedroogde tomaat, de kookroom en de parmezaan toe en roer goed door.
  • Voeg als laatste de spaghetti toe en meng met de saus. Als de saus iets te dik is voeg wat kookvocht toe, is de saus te dun laat dan nog even inkoken.
  • Breng als laatste op smaak met peper en chili flakes en serveer met eventueel nog wat extra parmezaan.