Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik tomatensoep dus niet geweldig lekker vind, maar Bart houdt ervan dus heb ik het vooral voor hem gemaakt.
Geroosterde tomaten
Door de tomaten eerst te roosteren krijgt de soep een veel diepere smaak. Het kost ook amper moeite omdat je alles in de oven schuift, een half uurtje later alles in een pan doet met bouillon, je zet de staafmixer erop en klaar.
Serveer bij de soep een lekkere tosti en je hebt een heerlijke lunch of een balans maaltijd.
geroosterde tomatensoe
geroosterde tomatensoe
Porties: 4
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 500 gram tomaten, gehalveerd
- 250 gram cherrytomaten
- 2 uien, in kwart gesneden
- 4 tenen knoflook
- scheut olijfolie
- peper en zout
- 500 ml groenten bouillon
- 10 gram basilicum (vers)
- 100 ml room
Instructies
- Verhit de oven voor op 220 graden.
- Verdeel de tomaten, cherrytomaten, ui en knoflook over een met folie beklede bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Verdeel wat olie erover en bak 30 minuten totdat alles zacht en geroosterd is.
- Doe alles in een hoge pan en voeg de bouillon en de basilicum toe. Pureer met een staafmixer totdat je een gladde soep hebt.
- Voeg de room toe en laat nog 15 minuten pruttelen. Proef of er eventueel nog wat peper en/of zout bij moet en dien vervolgens op.
Notities
Deze soep bevat uiteraard nog wel de zaadjes van de tomaat. Wil je dit liever niet, giet de soep dan eerst door een vergiet voordat je het opdient.