Deze pittige currygarnalen is een super simpel gerechtje, zo klaar en fantastisch lekker. Heerlijk met een stuk vers brood om de saus mee op te eten en een goed glas wijn. Ga lekker in het zonnetje zitten en vergeet al je zorgen.

Currygarnalen

Ik ben geen fan van pakjes en zakjes, maar voor dit gerecht heb ik een uitzondering gemaakt. Ik gebruik geregeld de red currypaste van Blue Elephant (geen reclame, gewoon fan). Naast dat de smaak heerlijk is, zit hier ook nog eens niets anders in dan enkel kruiden.

Voor garnalen is het hier heel lekker om ongepelde rauwe garnalen te gebruiken. Sowieso koop ik altijd rauwe garnalen omdat ik ze graag zelf wil bakken en ik geen fan ben van de gekookte garnaal, maar ongepeld is nu belangrijk omdat de schil een barrière vormt tussen de currypasta en de garnaal. Wanneer je garnalen rechtstreeks in deze hoeveelheid currypasta bakt zou het weleens te pittig kunnen zijn.

Pittige currygarnalen

Pittige currygarnalen
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 20 grote ongepelde gamba's
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 zakje red currypaste
  • 200 ml slagroom
  • 20 gram boter
  • 1/2 citroen, in partjes gesneden
  • handje koriander, fijngehakt
  • (stok)brood

Instructies

  • Ontdooi de garnalen indien nodig en laat uitlekken.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de currypasta een minuutje aan, Voeg een scheutje van de slagroom toe, net genoeg zodat je de pasta kunt oplossen en je een hele dikke saus hebt.
  • Voeg de garnalen toe en bak op medium hoog vuur totdat de garnalen dieprood zijn.
  • Voeg de rest van de slagroom toe en roer door. Voeg als laatste de boter toe en roer door.
  • Dien, wanneer de boter gesmolten is, de garnalen op met citroen en verse koriander. Serveer met vers brood.