Deze koekjes worden ook wel biscotti genoemd. Je bakt deze koekjes twee keer waardoor ze lekker knapperig zijn en je ze goed kan dopen in de koffie.

Cantuccini

Dit zijn zoals je vast wel weet typisch Italiaanse koekjes met amandelen. Naast deze basis kan je goed varieren met overige ingrediënten. Zo kan je chocolade door de koekjes heen doen of ze na het bakken dippen in de chocolade. Persoonlijk hou ik van de naturel variant.

Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking en dan kunnen ze een tijdje mee. Niet dat dat gaat gebeuren want deze zijn verslavend lekker! En naast heel erg lekker ook nog eens bizar makkelijk om te maken!

Cantuccini

Cantuccini
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd55 minuten
Porties: 16

Ingrediënten

  • 160 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille
  • snuf zout
  • 190 gram ongebrande amandelen met vlies

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 150 graden hetelucht of 170 graden (boven- en onder)
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker. Voeg dan de eieren en de vanille toe en meng totdat je een kruimelig deeg hebt.
  • Leg het deeg op je aanrecht en kneed verder totdat het een samenhangend geheel is. Verdeel dan de amandelen erover en kneed totdat deze gemengd zijn.
  • Verdeel het deeg in tweën en vorm allebei in een staaf. Strooi eventueel wat bloem over je aanrecht als het blijft plakken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze 35 minuten af in de oven.
  • Haal uit de oven en snij direct diagonaal plakjes van ongeveer 1.5 cm breed van. Leg weer terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 10 minuten.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je ze opdient.