Vroeger kende ik bao alleen maar van de ‘broodje bapao’, maar tegenwoordig weet ik wat voor lekkers je er allemaal mee kan maken!

Bao

Het recept voor het broodje, hoe kan het ook anders, staat in Vers Deeg. Mijn kookboek waar ik zo super trots op ben! Naast dat hier allemaal basisrecepten in staat, staan er ook veel ‘vervolg’ recepten in zoals bij het brood: uiensoep, gehaktballen, salade en bij tortilla: nacho’s, quesadilla en tostada. Dit is maar een kleine greep natuurlijk! Je kunt het boek online bestellen, maar overweeg dat te doen bij de lokale boekwinkel, zij kunnen alle steun goed gebruiken! (bestellen via Libris is bestellen bij je lokale boekwinkel)

Sticky speklap

Dan nu door met de vulling want naast het broodje is de vulling minstens zo belangrijk. Ik ben dol op een broodje speklap, dat is ook mijn vaders specialiteit. Gefrituurde gepaneerde speklap met pindasaus. Hier doen we het iets anders, maar dat zul je zo wel zien.

Groenten

Maak het broodje af met wat groenten, julienne gesneden komkommer, rode kool, koriander en chilipepers. Heerlijk, het is verfrissend en pittig en werkt heel goed samen met de sticky pork.

Bao met sticky speklap

Bao met sticky speklap
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 bao
  • 400 gram speklap
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemberpasta
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el zoete ketjap
  • 1/2 komkommer, julienne gesneden
  • handje rode kool, in reepjes gesneden
  • verse koriander, fijngesneden
  • 1 rode chili, in ringen gesneden

Instructies

  • Kook de speklappen in de bouillon voor een uur, tot zacht. Dep goed droog en snij de speklappen in 3 stukken.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de speklappen tot krokant. Voeg de knoflook en gember toe en roer even snel door. Voeg dan de suiker, sojasaus en ketjap toe en laat inkoken tot je een plakkerige saus hebt.
  • Vul de broodjes met de speklap en garneer met de groenten. Dien direct op.