Dit eiermie gerecht is losjes gebaseerd op wat ik altijd, of tenminste die drie keer dat ik daar eten heb gehaald, bestel bij Wok to Walk.
Eiermie
Ik ben dol op allerlei soorten noodles, maar voor dit specifieke gerecht vond ik eiermie het beste erbij passen. Noodles zijn trouwens één van de weinige dingen die ik nog nooit from scratch heb gemaakt. Wie weet ooit, haha.
Pinda’s in chili olie
Wat dit gerecht een extra kick geeft zijn de pinda’s in chili olie. Dit maak je als eerste en schep je wanneer het klaar is over in een bakje. De kip en champignons bak je in het restant van de olie waardoor dat van zichzelf al een beetje scherp is. Op het einde voeg je de pinda’s met olie toe om het zo aan te passen naar jouw gewenste scherpte.
Eiermie met kip en champignons
Eiermie met kip en champignons
Porties: 2
Ingrediënten
- 100 gram pinda's
- 1 el chilivlokken
- 50 gram zonnebloemolie
- 1 kipfilet
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- 125 gram eiermie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 el ketjap
- 3 el sojasaus
- 1 tl honing
- 1 tl fijngemalen zwarte peper
- 1 bosui, in ringen gesneden
- peper en zout
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie met de pinda's en de chilivlokken in een pan. Laat of medium vuur pruttelen totdat de olie een rode kleur heeft aangenomen. Let wel op dat de pinda's niet verbranden, zet dan het vuur lager. Doe alles in een kommetje en zet apart.
- Breng de kip op smaak met peper en zout en bak in dezelfde koekenpan waar nog wat restant olie in zit. Bak aan beide kanten tot bruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
- Bak vervolgens in dezelfde pan de champignons tot bruin. Champignons bevatten veel vocht dus bak net zo lang tot alle vocht eruit is.
- Verhit intussen een pan met water en kook de eiermie zoals op de verpakking staat.
- Wanneer de champignons klaar zijn, voeg dan de kip en de knoflook toe. Meng door. Voeg dan de eiermie, ketjap, sojasaus, honing en peper toe en meng.
- Breng het gerecht als laatste op smaak met de pittige pinda's met olie en serveer met fijngesneden bosui.