Ik ben dol op kruidig eten en dit nieuwe gerecht, curry met gehaktballen, is weer een winnaar! Ik moet bekennen dat ik wel gebruik heb gemaakt van een currypasta en deze zelf nog een beetje heb aangevuld, net als in deze curry met zalm.

Curry met gehaktballen

Wanneer ik een currypasta gebruik, dan is dit meestal een Thaise rode currypasta. Dit is omdat je voor Indiase curry vaak geen currypasta’s hebt. Je hebt wel een merk die dat maakt en ik had ook een tube gekocht, maar het rook zo sterk naar currysaus (je weet wel, voor op je frikandel speciaal) dat ik er niet enthousiast van werd. Dus ik gebruik een rode currypasta en voeg garam masala toe voor die Indiase kruiden. Is dus meer een fusion curry geworden, maar wel heel lekker!

In de gehaktballen doe ik dit keer wat Griekse yoghurt, dat zorgt voor een hele smeuïge textuur. Heerlijk! Als eerste bak je de gehaktballen tot deze praktisch gaar zijn, dan haal je ze uit de pan. In dezelfde pan bak je ui en knoflook. Dan de currypasta en dan voeg je tomatenpolpa toe. Dit laat je even pruttelen tot de zurigheid van de tomaat eraf is, dan voeg je de gehaktballen weer toe en laat je alles nog even warm worden. Voor een curry is dit echt supersnel klaar!

Curry met gehaktballen
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Curry met gehaktballen

Curry met gehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt (ik heb half om half gebruikt)
  • 30 gram paneermeel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • snuf cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie

Voor de saus

  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el garam masala
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml tomatenpolpa
  • 250 ml water
  • 200 gram spinazie
  • verse koriander, rode peper fijngehakt

Instructies

  • Meng het gehakt met de paneermeel, komijn, koriander, cayenne, Griekse yohurt en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Maak gebaktballen van ongeveer 5cm breed.
  • Verhit een ruime koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot goudbruin en praktisch gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de ui toe en bak aan tot dit zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg de garam masala en kruidenpasta toe, roer door en bak een minuut mee.
  • Voeg de tomatenpolpa en het water toe en laat 10 a 15 minuten pruttelen op laag vuur. Proef nu of je de saus nog op smaak moet brengen met zout.
  • Voeg de spinazie en de gehaktballen toe en meng door tot de spinazie geslonken is en de gehaktballen weer heet zijn.
  • Garneer met verse koriander en optioneel wat fijngehakte rode chilipeper. Serveer met witte rijst en als extra groenten wat sugarsnaps of peultjes.