Voor mij is een tosti de ultieme lunch. Het is lekker warm en zo gemaakt. Ik kan er zelf ook geen genoeg van krijgen want er zijn genoeg manieren waarop je je tosti kan maken. Dit keer maak ik een Cubano geïnspireerde tosti met de nieuwe Beemster Royaal. Deze kaas is lichtzoet en smelt perfect, en dat is natuurlijk wat je wil op een tosti.
Cubano tosti met Beemster Royaal
Verder bak ik op het einde nog een losse plak Beemster Royaal in de pan tot deze gesmolten is, hier leg ik mijn gebakken tosti op en dit bak ik kort verder. Zo heb je aan de buitenkant van je tosti zo’n heerlijke knapperige kaas laag. Dit is optioneel natuurlijk, maar wat mij betreft kan je niet genoeg kaas in en op je tosti doen.
Ben jij net zo’n grote liefhebber van de tosti als ik, dan moet je ook echt eens deze tosti gratin met gekarameliseerde uien proberen.
Cubano tosti met Beemster Royaal
Ingrediënten
- 2 plakken Beemster Royraal (optioneel 3 plakken)
- 2 sneeën brood
- 2 tl mosterd
- 2 plakken ham
- 4 plakken augurk
- 20 gram boter
Instructies
- Smeer beide sneeën brood in met mosterd. Beleg ieder met een plak Beemster Royaal en leg daarna op een snee één plak ham. Leg hier de plakken augurk op en klap het brood dicht.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de tosti aan beide kanten aan, tot goudbruin en tot de kaas helemaal gesmolten is. Tip: Houd het vuur laag en keer de tosti regelmatig om.
- Voor extra kaas kun je los nog een plak Beemster Royaals melten in de pan. Leg hier de tosti op en bak kort verder. Nu heeft je tosti aan één kant een mooi kaaskrokantje!