Heb je zin om jezelf eens goed te verwennen met een lekker kaasrecept? Dit is iets wat je kaas-hart gegarandeerd op hol doet slaan: crêpes met zalm en kruiden-knoflookkaas. Echt, dit is zo’n gerecht waarvoor je alles laat vallen.

Crêpes met zalm en kruiden-knoflookkaas

Laten we beginnen bij de ster van de show: de kaas. De Henri Willig kruidenkaas is zo lekker is dat je ‘m eigenlijk al op wilt eten voordat-ie op de crêpe gaat. Maar hé, houd je in, want samen met de zalm wordt het pas echt een feestje. We beginnen met het beslag. Het ei met de bloem opkloppen en dan de melk toevoegen. En dan, na een kort rustmoment voor het beslag – net genoeg tijd om een kop koffie te pakken – bak je de crêpes tot ze de perfecte kleur hebben.

Vouw ze dicht en maak ze af

Zodra ze gebakken zijn, smeer je er een laagje crème fraîche of zure room op. Die zorgt voor die heerlijke frisheid tegenover de rokerige zalm en pittige kaas. Dan vouw je ze dicht alsof je een cadeautje maakt voor je smaakpapillen. En voilà, het ziet eruit alsof het zo uit de keuken van een kleine Frans bistro komt.

Maak het eigen

Ben je een rebel in de keuken? Gooi het dan over een andere boeg met een ander type kaas of een plakje prosciutto in plaats van zalm. Het mooie van koken is dat je de regels best een beetje mag buigen. Klinkt als een plan voor je volgende culinaire avontuur, toch? Trek die schort aan en laat die innerlijke keukenprins(es) los. En als je geen tijd hebt om naar de kaasboer te hollen, geen nood! Met een paar klikken kan je online kaas bestellen, gewoon gemakkelijk vanuit je luie stoel. Zo kan je zonder stress aan de slag met deze heerlijke crêpes die je dag gegarandeerd gaan maken.

Crêpes met zalm en kruiden-knoflookkaas

Crêpes met zalm en kruiden-knoflookkaas
Bereidingstijd19 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 100 gram bloem
  • smuf zout
  • 4 el zure room of crème fraîche
  • 100 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 80 gram Gouda kruiden-knoflookkaas, geraspt
  • 2 el kappertjes
  • citroen, in partjes gesneden
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Klop de eieren met de bloem op. Meng de melk erdoorheen, breng op smaak met zout en laat 10 minuten rusten.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg een juslepel van het beslag toe. Bak aan beide kanten tot goudbruin.
  • Smeer na het bakken de flensjes in met crème fraîche of zure room en vouw dicht.
  • Serveer met de gerookte zalm, de geraspte kaas, de kappertjes en een schijfje citroen.

Dit artikel is een samenwerking met Henri Willig.