Ik ben zo enthousiast! Toen ik het contract tekende voor een kookboek is het idee dat er daadwerkelijk een boek in de winkels komt liggen nog zo abstract. Ik ben ondertussen al 6 maanden ermee bezig en het zal nog zo’n 6 maanden duren voordat ie écht in de winkels ligt, maar…de cover is bekend!

Ben je er klaar voor? Ik vind het zó spannend!

cover kookboek

Tadaa! Die gele balk loopt nog door naar de rug, dat ziet er zo uit:

cover kookboek

Wat vinden jullie ervan? Naast de cover is nu, duh, ook de titel bekend. Vers Deeg! Waarom Vers deeg?

  • Dit kookboek bestaat uit heel veel basis deegrecepten, denk aan brood, brioche, tortilla, naan, bladerdeeg, zuurdesem en meer.
  • Vervolgens staan er veel heerlijke recepten in die je met deze basis kan maken. Denk aan uiensoep, kaas/knoflook brood (zoals op de cover), hamburgers, nacho’s, tostada, croissants, plaattaart en nog héél veel meer.
  • De moeilijkheidsgraad loopt op, dus dit kookboek is geschikt voor iedereen. Voor een beginnende kok die graag wil leren koken tot de meer ervaren kok die graag álles zelf wil maken!
  • Elk recept wordt ingeleid door een persoonlijk verhaal, anekdote of interessant weetje.
  • Dit alles wordt begeleid door mijn eigen fotografie!

Dit kookboek bevat ruim 80 recepten, is 208 pagina’s, zal 24,99 gaan kosten, zal in september uitkomen!

Al deze info staat ook op de aanbiedingsfolder die naar alle boekwinkels gaan. Op basis van deze folder wordt er bepaald hoeveel exemplaren worden ingekocht.

Op dit moment ben ik de laatste recepten aan het fotograferen, moet ik nog een en ander uitschrijven en dan gaat alles naar de redactie van mijn utigever, Nijgh Cuisine, en de vormgever, Villa Grafica.

Ik had van tevoren verwacht dat de afgelopen 6 maanden het zwaarst zouden zijn omdat ik dit doe naast een kantoorbaan en ondertussen ook mijn blog nog draaiende moest houden, maar dat viel me reuze mee! Wanneer je iets doet waar je gelukkig van wordt kan je veel werkdruk aan. De stress begint nu pas eigenlijk. Dit is toch mijn kindje en ik ben dan ook heel benieuwd en zenuwachtig hoe jullie hierop gaan reageren!

Dus, wat vinden jullie? Als je mij volgt op Instagram is dit denk ik geen verrassing. Ik hou van koken ‘from scratch’. Niet alleen is het gezonder en heb je invloed op alles wat je eet, ook vind ik het werken met deeg heel erg ontstressend werken én haal ik er heel veel voldoening uit. Het gevoel dat je met enkel basisproducten iets prachtigs op tafel zet is fenomenaal!