Voor mij is de zondag een ultieme ontspan dag. Film kijken met hapjes en drankjes en je weer lichamelijk en mentaal opladen voor de werkweek. Als je probeert wat af te vallen is dat natuurlijk een stuk lastiger want hapjes..wat voor hapjes dan?
Ik doe aan intermittent fasting dus sla het ontbijt over en de hapjes zijn dan mijn lunch. Dat scheelt al! Wat ook een goed idee is, is groenten verwerken in je snacks. Zoals deze courgette friet! Een crunchy buitenkant met een zachte binnenkant en een heerlijke tzatziki dip erbij.
courgette
Courgette is mild van smaak dus eigenlijk proef je die niet heel erg. Je proeft hier voornamelijk de parmezaanse crunch en de tzatziki! Wil je ook het recept voor de tzatziki? Klik dan hier.
Courgette friet
Courgette friet met tzatziki
Porties: 2
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ei
- 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng in een bakje de Parmezaanse kaas met peper en zout.
- Was de courgette en snij door de helft. Van deze helften snij je dan weer de friet.
- Haal elke friet eerst door het ei en dan door de parmezaanse kaas. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
- Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier en bak ze 7 a 10 minuten per kant af. Dien direct op.
Simone Houtveen zegt:
Ik heb ze gegeten als bij gerecht bij spareribs dat was lekker en gezond. Ik eet op het moment koolhydraatarm