Ik ben dol op taco’s die je in een pan of oven bakt, zodat ze lekker krokant zijn. Denk aan een combi tussen een quesadilla en een taco. Hier heb ik chipotle kip taco’s met ananas salsa gemaakt.

Chipotle kip taco’s met ananas salsa

Deze zijn ook nog eens heel snel gemaakt, een beetje rokerig pittig door de chipotle saus en lekker fris met een pitje door de ananas salsa. Die chipotle saus is trouwens van La Morena, te koop bij onder andere de AH. Dit zal ook vast van ander merk bestaan, maar ik ken zelf alleen deze.

Chipotle kip taco’s met ananas salsa

Chipotle kip taco's met ananas salsa
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 6 taco’s

Ingrediënten

Voor de salsa

  • 150 gram ananas, in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 jalapeno, in kleine stukjes gesneden
  • handje koriander, fijn gehakt
  • sap van een kwart limoen

Voor de taco's

  • 1 el olie (+extra voor het bakken van de taco's)
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 rotisserie kip of 2 gebakken kipfilets, uit elkaar getrokken
  • 3 a 4 el chipotle saus (ik gebruik die van La Morena)
  • 6 kleine tortilla's
  • 100 gram texmex geraspte kaas
  • creme fraiche

Instructies

  • Meng voor de salsa alle ingrediënten en breng op smaak met zout. Zet opzij.
  • Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui aan. Voeg de uit elkaar getrokken kip toe samen met de chipotle saus. Roer even door, haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit een klein beetje olie in de pan, voeg de tortilla toe en verdeel wat geraspte kaas en kip over één helft. Laat even bakken op laag vuur tot de kaas gesmolten is en de tortilla goudbruin en vouw dubbel.
  • Serveer met de salsa en creme fraiche.