Ja ja ik ben altijd van het zelf maken maar deze cheeseburger is heerlijk en zo vreselijk makkelijk en snel klaar. Het is gebaseerd op de cheeseburger die wij meestal bestellen. Niet moeilijk, geen rare ingrediënten maar gewoon lekker en extreem comfortfood.

cheeseburger

Cheeseburger

Hier gebruiken we broodjes uit de supermarkt, sla, tomaat, een dunne burger (ja, dat is belangrijk vanwege de smaak en structuur verhouding, cheddar, rode ui, mayo en ketchup. Dat is alles.

Ik koop voor deze burger meestal de ‘magere grillburger‘ of koop gewone burgers en druk deze heel plat. Een dikke burger is hier echt minder lekker, vertrouw me.

Je zou bijvoorbeeld het broodje, de ketchup en/of mayonaise zelf kunnen maken maar dit recept is juist fijn omdat het zo snel klaar is.

cheeseburger

cheeseburger
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 burgerbroodjes
  • 2 dunne hamburgers
  • 2 plakjes cheddar
  • 2 blaadjes sla
  • 4 plakken tomaat
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 4 tl mayonaise
  • 2 tl ketchup
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de broodjes door de helft en bak de binnenkanten aan in een droge koekenpan totdat de randjes bruin zijn. Zet apart.
  • Breng de burgers op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan, leg dan op beide burgers een plak cheddar en laat dit smelten
  • Beleg de broodjes eerst met 1 tl mayo, dan sla, dan tomaat en dan de burgers met cheddar. Smeer de bovenkant van het broodje in met de andere tl mayonaise en ketchup en verdeel de rode ui hierover.
  • Leg de bovenkanten van de broodjes op de burger en dien direct op.