Taco’s is één van mijn lievelingsgerechten omdat je zo makkelijk met de toppings kunt varieren. Maak het vega, met vis of zoals hier met vlees.
Carne Asada
Carne Asada is gemarineerd vlees, vaak bavette maar je kunt ook ander vlees gebruiken, dat is gegrild op hoog vuur. Voor deze taco’s heb ik het vlees in blokjes gesneden, en dit nog even gebakken, voor een authentiek gevoel.
Je kunt het vlees uiteraard ook los eten, met wat gegrilde groenten bijvoorbeeld.
Bavette
Zoals ik al zei heb ik de meer traditionele bavette gebruikt, maar daar is iets lastiger aan te komen. Zelf heb ik het bij een online slager gekocht, maar mocht je daar geen zin in hebben dan kun je ook gewoon biefstuk gebruiken.
Carne Asada taco’s
Carne Asada taco's
Porties: 2
Ingrediënten
- 1 bavette a 400 gram (of 2 biefstukken)
- 4 a 6 kleine tortilla's
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- 4 radijsjes, in plakjes gesneden
- 1 jalapeno, in plakjes gesneden
- handje verse koriander, fijngesneden
- 40 gram feta, verkruimeld
- creme fraiche naar smaak
- 1 limoen, in partjes
voor de marinade
- 4 el olijfolie
- 2 limoenen, geperst
- 1 sinaasappel, geperst
- 1 jalapeno, fijngehakt
- 4 tenen knoflook, fjingehakt
- handje verse koriander, fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper
Instructies
- Meng alle ingredienten voor de marinade en giet over het vlees. Dek af en laat een uurtje intrekken.
- Haal het vlees uit de marinade en bak op hoog vuur, totdat de buitenkant een knapperig randje heeft. Laat 10 minuten rusten en snij het vlees vervolgens in blokjes.
- Verhit de tortilla's door de op direct vuur te leggen. Hou het vuur laag en draai geregeld zodat de tortilla niet verbrand. Als je dit niet fijn vindt kun je ze ook bakken in een droge koekenpan.
- Bak de blokjes vlees op in de pan totdat het aan alle kanten dichtgeschroeid is en weer heet is.
- Verdeel wat creme fraiche over de tortilla en vul met vlees, avocado, radijs, jalapeno, feta en koriander. Serveer met limoen.