Ik hou van een fancy koffie wanneer ik een fijne wandeling ga doen, en bij starbucks hebben ze nu de Caramel Brulée latte. Maar in Zaandam zit er geen, of tenminste niet bij mij in de buurt, en ik vind het zonde van mijn geld. Dus heb ik mijn eigen versie gemaakt!

Caramel Brulée latte

Voor deze koffie heb je een caramel siroop nodig. Dit maak je met bruine suiker, water en zoete gecondenseerde melk. Dit laat je een tijdje opstaan, daarna afkoelen en klaar is kees. Vervolgens maak je je espresso als normaal. Verwarm je wat melk met 3 eetlepels siroop en schuim je alles op. Melk bij de koffie en klaar.

Het voordeel van zelf maken is dat je precies weet wat erin gaat. Je hebt wel karamel siroopjes die je kan kopen, maar ik ben daar nooit zo’n liefhebber van. Weet niet of het aan mij ligt maar ik vind karamel dan altijd heel chemisch smaken, terwijl zelfgemaakt..chef’s kiss.

Met dit recept maak je ongeveer 700 ml siroop. Dat klinkt als veel, maar je gebruikt 45 ml siroop met koffie, dus je kan er 15 koffies mee maken. Als je met meer mensen in huis bent kan het dus snel gaan!

Caramel Brulée latte
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Caramel Brulée latte

Caramel Brulée latte
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 20 min
Porties: 15

Ingrediënten

  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 240 ml water
  • 1 blik gecondenseerde melk a 397 gram

Voor 1 koffie

  • 1 shot espresso
  • 225 ml volle melk
  • 3 el siroop

Instructies

  • Verhit de bruine suiker in een steelpan tot dit gesmolten is, je mag het doorroeren.
  • Voeg dan het water toe. Pas op, de karamel stolt wanneer je koud water toevoegt maar wanneer het water opwarmt komt dit weer goed (je kunt ook kokend water toevoegen, dan heb je daar geen last van).
  • Voeg wanneer dit goed gemengd is de gecondenseerde melk toe en laat de siroop 10 minuten pruttelen (hou het in de gaten zodat het niet overkookt).
  • Laat helemaal afkoelen en giet door een zeefje over in een pot of fles.
  • Voor de koffie, verwarm de melk met de siroop en schuim op. Giet op de espresso en serveer direct.