Een leuke variatie op een standaard romige pasta is deze versie van cajun pasta met krokante kip
Cajun pasta met krokante kip
Qua looks lijkt het een beetje op deze romige spaghetti met krokante kip, maar persoonlijk vind ik deze nog lekkerder vanwege én de cajun kruiden maar ook omdat de saus extra romig is doordat ik roomkaas erbij gebruik. Het hele gerecht heeft net wat meer punch dan dat andere recept.
De kip is een mix van panko, dit is een grovere variant van de paneermeel en ligt bij de Japanse items in de supermarkt, en cajun kruiden. Ik heb hier de kruidenmix gewoon zelf gemaakt, maar je kunt ervoor kiezen om een cajun kruidenmix te gebruiken. Ik heb ook weleens de krokante cajun kruiden van Verstegen (no spon) gebruikt ipv panko en kruiden. Was ook heerlijk!
Met dit soort recepten draait het vaak ook een beetje om gemak en dan is het echt geen schande om kant en klare kruiden te gebruiken, al raad ik wel altijd even aan naar de ingrediënten te kijken. Kruiden zijn niet altijd hetzelfde en sommige bevatten behoorlijk wat zout. Nu is dat af en toe geen drama, maar dat wil je niet elke dag binnen krijgen natuurlijk.
Romige cajun pasta met krokante kip
Ingrediënten
Voor de kip
- 75 gram panko
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- 1/4 tl oregano
- 2 kipfilets
- 1 ei opgeklopt
- zonnebloemolie
Verder
- 150 gram penne
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl oregano
- 100 gram roomkaas
- 150 ml melk (houd meer achter de hand)
- 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- verse peterselie, fijngehakt
- peper en zout
- zonnebloemolie
Instructies
- Kook de penne zoals op de verpakking aangegeven in gezouten water staat al dente.
- Meng de panko met de kruiden, Haal de kip eerst door het ei en dan door de panko. Zorg dat alle kip bedekt is. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
- Verhit in een andere pan wat olie en fruit de paprika, knoflook en ui tot de paprika zacht is. Voeg de kruiden toe en meng door. Voeg dan, doe dit wanneer de pasta praktisch klaar is, de roomkaas, melk en 40 gram parmezaan toe. Roer door en laat borrelen totdat de parmezaan gesmolten is.
- Voeg de pasta toe aan de saus, roer door en laat opstaan totdat de saus de juiste dikte heeft. Wil je 'm juist wat dunner? Voeg dan wat melk toe. Houd er rekening mee dat de saus nog iets indikt wanneer de pasta begint af te koelen.
- Verdeel de pasta over de 2 borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel over de pasta. Garneer met verse peterselie en de overgebleven parmezaanse kaas.
Sam zegt:
Wat voor roomkaas gebruik je?
foodfromclaudnine zegt:
Hi Sam,
Ik gebruik naturel roomkaas. Qua merk heb ik al verschillende gebruikt, dus dat maakt niets uit verder.
Groetjes,
Claudia