Ik ben een jaar laat, maar ook ik heb eindelijk de tiktok quesadilla truc uitgeprobeerd. Ik zie niet echt het voordeel ervan in, maar het was een goed excuus om deze buffalo chicken versie te maken.

Tiktok quesadilla

Wat anders is aan deze tiktok versie is dat je de tortilla in 4 delen indeelt qua vulling, je maakt een snee aan de onderkant en je vouwt de quesadilla dan op. Klikt een beetje vaag als ik het zo opschrijf dus misschien is dit filmpje wat duidelijker.

Buffalo chicken

Ik heb al een aantal verschillende buffalo chicken recepten online staan. De buffalo saus is elke keer hetzelfde dus dat hoef ik hier niet te herhalen. Ik maak meestal lekker veel van de kip zodat ik inderdaad een quesadilla kan maken, een pizza en/of taco’s. Ik vind het heerlijk spul.

Het is wel een beetje pittig dus als je niet van pittig houdt moet je wat minder sriracha gebruiken. Ik krijg trouwens vaak de vraag welke sriracha ik gebruik en ik neem altijd deze. Je hebt nog een pittigere variant maar je gebruikt behoorlijk veel dus dat raad ik niet aan.

tiktok quesadilla
tiktok quesadilla
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Buffalo chicken tiktok quesadilla

Buffalo chicken tiktok quesadilla
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

 • 1 grote tortilla
 • 2 el buffalo chicken
 • 1 blad sla
 • 1 streng koriander, fijngehakt
 • 1 el creme frache
 • 1/4 tl knoflookpoeder
 • 1/4 tl peterselie
 • 25 gram geraspte cheddar (of een mix van cheddar en low moisture geraspte mozzarella)
 • scheutje zonnebloemolie

Instructies

 • Snij de sla in dunne reepjes en meng met de koriander. Meng de creme fraiche met de knoflookpoeder en de peterselie.
 • Snij de helft van de tortilla door midden. In het kwart linksonder moet de buffalo chicken, linksboven de sla met koriander, rechtsboven de creme fraiche en rechtonder de kaas. Vouw linksonder naar boven en vouw verder totdat je een driehoekje hebt (als het onduidelijk is, bekijk dan het filmpje!).
 • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de quesadilla aan beiden kanten aan tot goudbruin en de kaas is gesmolten. Dien direct op.