Deze buffalo chicken tacos waren zo lekker dat ik er 4 van ophad, erna te vol zat en een mega loopneus had. Worth it!

Buffalo chicken tacos

Deze buffalo saus is behoorlijk pittig, maar het fijne is dat je zelf kunt bepalen hoeveel saus je aan de kip toevoegt. Als je saus over hebt kan je dit bewaren voor een ander recept, zoals pizza (even doorscrollen in dit recept)!

Tacos

Ik probeer vaak zelf mijn tacos te maken, maar dit keer niet want ik besloot dit redelijk last minute te maken. Zelf tacos maken is niet lastig en het resultaat is heerlijke fluffy tacos. Het recept staat in mijn eerste kookboek Vers Deeg.

Vulling

Qua vulling heb ik het redelijk simpel gehouden, namelijk rode kool/avocado/mais/koriander. Ik heb alles in dunne reepjes, kleine stukjes gesneden en dan gemengd en op smaak gebracht met een snufje zout. Het rare is dat ik rauwe rode kool, zoals in een taco, heerlijk vind maar gekookte rode kool trek ik dan weer heel slecht. Jeugdtrauma denk ik.

Als saus heb ik een simpele creme fraiche gebruikt, want meer heeft dit niet nodig. Het licht zure is fantastisch samen met de pittige kip. Ik ben ervan bewust dat mijn Belgische vrienden geen creme fraiche in de supermarkt kennen, dus neem dan zure room. Creme fraiche en zure room lijken op elkaar, alleen is creme fraiche dikker dan zure room. Het recept van creme fraiche staat trouwens in mijn tweede kookboek Zoet Deeg.

Buffalo chicken tacos

Buffalo chicken tacos

Buffalo chicken tacos
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • hoge pan om in te frituren of frituurpan

Ingrediënten

Voor de kip

  • 2 kipfilets, in hapklare blokjes gesneden
  • 75 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 150 ml karnemelk
  • zonnebloemolie voor frituren

Voor de buffalo saus

  • 75 ml sriracha saus (merk/pittigheid naar keuze)
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • paar drupjes worchestersaus

Verder

  • 6 kleine tacos
  • 100 gram rode kool, in dunne reepjes gesneden
  • 1 avocado, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram mais
  • snufje zout
  • creme fraiche

Instructies

  • Doe de kip in een kom samen met de karnemelk en laat minimaal een half uur marineren.
  • Meng de bloem met het zout. Warm intussen de frituurpan of een hoge pan met een laag van ongeveer 4 cm aan zonnebloemolie op tot 180 graden.
  • Haal de kip stuk voor stuk uit de karnemelk en haal door de bloem. Bak in 2 delen af, je wil niet dat de frituurpan te vol zit want dan zakt de temperatuur teveel en kan de kip niet goed frituren, tot goudbruin en gaar. Zo'n 5 minuten.
  • Maak intussen de buffalo saus door de sriracha, boter, knoflookpoeder en worchester op te warmen in een steelpan. Laat op halfhoog vuur staan totdat de boter gesmolten is en laat dan verder op laag vuur pruttelen, roer af en toe door. Maak intussen ook de salade door de kool, avocado en mais te mengen. Breng op smaak met wat zout.
  • Verwarm de tacos aan beide kanten in een droge hete koekenpan.
  • Wanneer de kip gaar is meng dan direct met buffalo saus naar smaak. Verdeel wat groenten over de taco, dan wat kip en als laatste wat creme fraiche. Serveer direct.