Taco’s zijn favoriet hier in huis, zoals deze pulled pork taco. Deze taco heb ik gemaakt met buffalo chicken, dat is kip gemarineerd met de buffalo saus.
Buffalo chicken
Deze marinade/saus is behoorlijk pittig, maar heegt nog wel een hele rijke smaak. Grappig want het is zo makkelijk om te maken! Je kunt het dus gebruiken zoals hier, maar je kunt ook chickenwings bakken en daarna coaten met deze saus. Alles is mogelijk. Wel een tip, gooi niet zomaar alle buffalo saus bij de kip, maar proef even wat jij lekker vind qua pittigheid.
Tortilla’s
Heb je zin om eens zelf tortilla’s te maken? Ingewikkeld is het niet! Het recept staat in Vers Deeg.
Pulled chicken
Ik heb een hele goede gietijzeren pan die absoluut geen stoom laat ontsnappen. Ik kan dus een klein beetje water gebruiken en hier de kip in gaarstomen. Heb je een lichtere stoofpan dan moet je wel even opletten dat het water niet verdampt of eventueel bijvullen. Nadat je kip heel goed gaar is kun je het met een garde makkelijk loskloppen (of een handmixer) voor snelle pulled chicken.
buffalo chicken pizza
Ben je dol op de buffalo chicken, maar wil je eens een variatie maken. Probeer dan de buffalo chicken pizza. Het pizzadeeg staat in Vers Deeg, ik heb het deeg in plaats van in bollen in een bakplaat gedaan, daarin de 2e rijs gedaan, toen ingesmeerd met de tomatensaus, bedekt met geraspte mozzarella en cheddar (ruim), toen de kip en als laatste de rode ui. Dit heb ik ongeveer 20 minuten gebakken op 210 graden. Na het bakken heb ik er nog verse peterselie overheen gedaan. Je kunt er ook nog deze ranch bij serveren, dat lijkt me super lekker. Het is trouwens wel een deep dish pizza, dus met dikke bodem!
Buffalo chicken taco’s met ranch saus
Ingrediënten
- klontje boter, peper en zout
- 3 kipfilets
- 8 klein tortilla's
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 2 handjes rode kool, fijngesneden
Voor de buffalo marinade
- 125 ml sriracha
- 50 gram ongezouten roomboter
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl worcestersaus
voor de ranch saus
- 2 el mayonaise
- 1 el creme fraiche
- 1 el melk
- 1/2 tl bieslook
- 1/2 tl peterselie
- 1/2 tl knoflookpoeder
- peper en zout
Instructies
- Verhit een klontje boter in een (gietijzeren) pan met deksel. Snij de kip in grove stukken en breng op smaak met peper en zout. Bak rondom aan tot bruin. Voeg een scheut water toe (ongeveer 100 ml) en laat met de deksel op de pan een uurtje garen totdat de kip makkelijk uit elkaar komt. Mijn pan laat geen stoom vrij dus op het einde laat ik de kip nog even droogkoken (pas op, dit kan snel gaan) maar indien je pan wel wat stoom vrij laat moet je opletten dat het niet aanbrandt.
- Maak de buffalo saus door de sriracha op laag vuur te zetten met boter, knoflookpoeder en de worcester. Roer af en toe door totdat de boter gesmolten is en zet apart. Wanneer de kip gaar is trek deze met 2 vorken uit elkaar of klop hard met een garde totdat alles uit elkaar is. Voeg buffalo saus naar smaak toe (ik hou van heel pittig, maar niet iedereen is een fan).
- Maak de ranchsaus door alle ingrediënten te mengen. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
- Verwarm een tortilla in een droge koekenpan (ik hou het zelf vaak direct boven de vlam voor een mooie gril), beleg de tortille met wat kip, rode kool, avocado en maak af met wat saus.