Hier in Zaanstad heb je regelmatig een hele sterke cacao geur en daardoor had ik zo’n zin in brookies, dus heb ik ze lekker gemaakt.

Brookies

Brookies zijn een mix van brownies en cookies en ik vind ze heerlijk. Net wat minder chocolade heftig dan alleen brownies. Verder zijn deze brookies heerlijk fudgy van binnen en een beetje krokant aan de buitenkant. Je bakt ze trouwens eerst met aluminium folie over de schaal heen voor de eerste 20 minuten, en dan nog eens 20 minuten zonder folie. Anders wordt de bovenkant met het cookie mengsel te donker.

Laat deze brookies ook echt goed afkoelen. Ik zet ze altijd een nachtje in de koelkast. Laat je ze niet goed afkoelen, dan zijn ze nog te zacht. Bak ze ook zeker niet langer door, want dan worden ze meer cake-achtig en zijn ze minder fudgy.

Brookies

Brookies
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Porties: 16

Benodigdheden

  • bakvorm van 23cm (vierkant)

Ingrediënten

Voor het browniebeslag

  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 gram kristalsuiker
  • 125 gram boter
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout

Voor het cookiebeslag

  • 125 gram roomboter, kamertemp
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine bastersduiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 65 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram pure choco chips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop voor het browniebeslag de eieren en suiker op tot een lichtgele massa. Smelt de boter en choco au bain marie en voeg dit (let op dat dit mengsel niet te heet is) toe aan de eieren en meng door. Voeg de vanille, het zout en zelfrijzend bakmeel toe en meng door tot de bloem net is opgenomen.
  • Voor het cookiebeslag, klop de boter en de suikers op tot een luchtige massa. Voeg het ei toe en klop door. Voeg het zout, de vanille en zelfrijzend bakmeel toe en meng door tot de bakmeel net is opgenomen. Spatel op het einde de choco chips erdoorheen.
  • Vet een bakvorm in en beleg met bakpapier. Verdeel eerst het brownie mengsel in de bakvorm en dan het cookiemengsel. Bedek met alu folie en bak 20 minuten af. Bak nog eens 20 minuten zonder alu folie en laat afkoelen