Deze pizza is super snel klaar want ik maak gebruik van een Magioni bodem en heb ook een snel trucje voor de pulled chicken.
Pulled chicken
Voor de pulled chicken kook ik de kipfilet eerst in water, wanneer het gaar is pluk is het met 2 vorken uit elkaar en dan beng ik het met bbq saus. Ik koop meestal een hot&smokey bbq saus, maar je kan er gewoon eentje gebruiken die je zelf het lekkerst vindt.
Cheddar en mozarella
Dit is de standaard kazen combinatie die ik meestal gebruik. De cheddar geeft het net iets meer smaak en de mozarella zorgt voor lekker veel romigheid. Tip: Bij de ah verkopen ze zakjes geraspte mozzarella en cheddar. Hier zit minder vocht in en is dus heel erg geschikt voor op een pizza.
Pizza met bbq pulled chicken
Pizza met bbq pulled chicken
Porties: 2
Ingrediënten
- 2 pizza bodems
- 5 el bbq saus
- 2 el tomatenpuree
- 1 kipfilet
- 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 50 gram geraspte cheddar
- 50 gram geraspte mozzarella
- verse peterselie (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 a 200 graden.
- Kook de kipfilet in wat water gaar. Trek met twee vorken uit elkaar totdat je pulled chicken hebt. Meng dan met 3 el bbq saus en zet apart.
- Meng de overige 2 el bbq saus met de tomatenpuree en smeer hiermee je twee pizzabodems in.
- Verdeel de twee kaassoorten over de pizza;s, dan de paprika, rode ui en als laatste de kip.
- Bak af totdat de bodem goed en knapperig is en de kaas is gesmolten. Garneer eventueel met wat verse peterselie.
Rian zegt:
Wij vinden m super lekker!! En is op dit moment onze lieveling pizza ❤