Toen ik hier een story van gepost had kreeg ik direct de vraag of dit een lekkere combinatie is. Kort antwoord. Ja! De avocado maakt het super romig, de tomatenpuree geeft het extra diepte en de chilivlokken wat kick.
Pizza
Ik gebruik hier een pizza bodem van Magioni omdat dit lekker snel is en ik deze lekker vind maar het kan natuurlijk op welke pizzabodem dan ook.
Je bakt de bodem eerst af met tomatensaus en kaas en daarna doe je de avocado er pas op.
Makkelijk en snel
Dit is echt een super simpel receptje en dus ook heel snel. Omdat de avocado van zichzelf een beetje flauw is vind ik het lekker om pure tomatenpuree te gebruiken als basis voor extra smaak.
avocado pizza
avocado pizza
Porties: 1 pizza
Ingrediënten
- 1 pizzabodem
- 1 el tomatenpuree
- snuf oregano
- 30 gram belegen kaas, geraspt
- 1 avocado, in dunne plakjes gesneden
- verse koriander, fijn gesneden
- zout en chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de pizza in met tomatenpuree en verdeel wat oregano hierover en dan de kaas. Bak af volgens instructie op de verpakking
- Verdeel dan de avocado over de pizza. Garneer met koriander en breng op smaak met zout en chilivlokken. Dien direct op.