Ik ben de laatste tijd dol op rijsbowls met frisse groenten en een proteïne, zoals deze sweet chili kip en zalm teriyaki.

Sweet chili kip

Dit is zo’n simpel gerecht. De kip, ik gebruik filet in plaats van dij omdat dit mijn persoonlijke voorkeur is, bebloem je met wat maïzena en frituur je vervolgens in een flinke laag olie. Ondertussen verhit je de saus en dit meng je na het bakken met de kip. Dan serveer je dit met rijst en groenten naar keuze. Ik had toevallig komkommer in huis en dat past overal bij, maar geroosterde broccoli of spruiten lijken me ook lekker.

Ik zelf heb de sweet chilisaus van Go-tan gebruikt, maar gebruik vooral degene die je hebt en lekker vindt.

sweet chili kip
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Zoetzure chili kip

Zoetzure chili kip
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • (zonnebloem)olie voor het bakken van de kip
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 3 el maizena
  • 6 el sojasaus
  • 4 el zoetzure chilisaus
  • 4 el ketchup
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • gekookte witte rijst
  • groenten naar keuze
  • sesamzaadjes en koriander als garnering

Instructies

  • Verhit een flinke laag olie in een ruime pan tot ongeveer 180 graden.
  • Meng de kip met de maïzena, zorg dat alle kip goed bedekt is, en frituur dan tot de kip gaar en goudbruin is.
  • Maak intussen de saus door de sojasaus, chilisaus, ketchup, witte wijnazijn, bruine suiker en knoflook te verhitten tot de suiker is gesmolten.
  • Meng de kip met de saus en serveer op de rijst, samen met groenten naar keuze (geroosterde broccoli, spruiten of zoals hier komkommer). Garneer met sesamzaad en verse koriander en dien direct op.