Dit recept is geïnspireerd door dit zalm gerecht, maar dit keer wilde ik teriyaki zalm met noodles en chili olie ervan maken. Oh en een zachtgekookt ei want dat past altijd goed bij noodles.

Teriyaki zalm met noodles en chili olie

De zalm bak je met de glaze in de oven. In de tussentijd kook je de noodles, ik gebruik Udon noodles maar je kunt elke noodle gebruiken die je lekker vindt, en kook je de eieren. Je roerbakt ook alvast de sugarsnaps. De glaze gaat bij de sugarsnaps de pan in, met wat water en een maizena papje zodat het indikt tot een saus. De noodles gaan er doorheen en de rest dien je op het bord erbij. Dan garneer je met bosui en verse koriander (optioneel) en natuurlijk de chili olie. Heerlijk!

Ik doe er ook nog zwart en wit sesamzaad op, omdat het er mooi uitziet en het is lekker. Je kunt ook enkel wit of zwart doen, wat je in huis hebt.

Zachtgekookte eieren

Om nog even terug te komen op die eieren, ik hou zelf van zachtgekookt. Dat het eiwit gestold is, maar het eigeel nog zacht is. Met medium eieren bereik je dit perfecte punt rond de 6 1/2 minuut. Ik zet ook echt de timer aan op mijn telefoon want de kookwekker is niet precies genoeg. Spoel daarna direct goed om met koud water zodat het kookproces stopt en je de eieren makkelijk kan pellen.

Teriyaki zalm met noodles en chili olie

Teriyaki zalm met noodles en chili olie
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 180 gram (Udon) noodles
  • 2 eieren (m)
  • 250 gram sugarsnaps
  • 1 el olie
  • crispy chili olie, hoeveelheid naar smaak
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • zwart en wit sesamzaad

Voor de saus

  • 4 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 el maïzena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng voor de glaze de ketjap, sojasaus, bruine suiker, honing en sesamolie. Smeer de zalm hiermee in en bak 10 a 12 minuten af in de oven. Zet de rest van de glaze opzij voor straks.
  • Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld staat gaar. Breng ook een pan water aan de kook, voeg de eieren toe wanneer het water kookt en kook precies 6 en een halve minuut. Spoel daarna direct goed af met koud water. Pel en zet opzij.
  • Maak de peultjes schoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak de peultjes 3 minuten.
  • Voeg de glaze en 100 ml water toe. Maak een maïzena papje door de maïzena met een el water te mengen en voeg dit toe aan de saus. Laat al roerend inkoken tot een saus en voeg dan de noodles toe. Meng goed door.
  • Dien de noodles met peultjes op. Leg de zalm erbovenop en de gehalveerde eitjes erbij. Garneer met crispy chili olie, hoeveelheid naar smaak, sesamzaad, bosui en koriander. Dien direct op.