In Spanje heb ik dit gerecht regelmatig besteld, of tenminste.. dan krijg je natuurlijk enkel de gamba’s en krijg je er stokbrood bij. Heerlijk, maar ik wilde er een pasta gerecht van maken, dus spaghetti gamba pil pil it is!
Spaghetti gamba pil pil
Ik ben wel een liefhebber van hoe meer koolhydraten hoe beter dus ik heb er wel stokbrood bij geserveerd, maar dat terzijde. Voor deze pasta heb ik ongepelde gamba’s gekocht en deze gepeld, maar ik heb wel de koppen laten zitten. Dit geeft extra smaak aan de olie namelijk, en die vallen er zo af wanneer de gamba’s gebakken zijn. Denk er wel even aan dat je het darmkanaal moet verwijderen. Snij de rug in en dan kan je die er zo uittrekken.
Kappertjes
Sinds recent ben ik een groot liefhebber van gefrituurde kappertjes. Is ook heel lekker in salades, door het frituren verliezen ze die ziltigheid en wordt de smaak meer notig. Dus kappertjes heb ik toegevoegd aan dit gerecht en ik moet zeggen.. goede keuze!
Spaghetti gamba pil pil
Ingrediënten
- 12 ongepelde gamba's
- 1 el paprikapoeder
- 200 gram spaghetti
- 60 ml olijfolie
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 3 el kappertjes, drooggedept
- bosje peterselie, fijngehakt
- zout
Instructies
- Pel de gamba's maar laat de koppen zitten, dit is zodat de olie extra garnaal smaak heeft straks. Haal het darmkanaal eruit door de rug in te snijden, dan trek je 'm er zo uit.
- Meng de garnalen met de paprikapoeder en breng op smaak met zout.
- Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
- Verhit de olie in een koekenpan en voeg wanneer de olie heet is (je kunt dit testen door een plakje knoflook toe te voegen, het moet direct borrelen) de knoflook en chilipeper toe. Laat bakken totdat de knoflook lichtbruin begint te worden.
- Voeg dan de kappertjes en peterselie toe, bak 2 minuten mee.
- Voeg dan de garnalen toe en bak verder tot de garnalen roze en gaar zijn. Voeg de spaghetti toe en meng goed door.
- Dien de spaghetti op met alle olie die in de pan zit, dit kun je opdippen met brood (jeej carbs&carbs).
P.S. De groenten moet je er even bij bedenken 😋 Oke, even serieus. Ik stel een salade voor, maar ik zou deze eten als voorgerecht omdat dit best een delicaat gerecht is en het tegelijkertijd eten minder lekker is.