Het is tijd voor een heerlijke panzanelle salade met gefrituurde kappertjes. Kappertjes zijn best sterk van smaak maar wanneer je ze frituurt worden ze een stuk milder en bijna een beetje notig.
Panzanelle salade met gefrituurde kappertjes
Een panzanelle salade is eigenlijk een hele simpele salade met tomaat en brood. Ik heb hier gekozen voor focaccia, de bakker bij mij in de buurt maakt hele goede namelijk. Verder heb ik er ook een fijne burrata bij gedaan. Dit alles in combinatie met die gefrituurde kappertjes, hemels.
Panzanelle salade met gefrituurde kappertjes
Panzanelle salade met gefrituurde kappertjes
Porties: 2
Ingrediënten
- 75 gram kappertjes
- zonnebloemolie om te frituren
- Stuk foccacia brood, in reepjes van een halve cm dik gesneden
- 3 vleestomaten, in even grote stukken als de foccacia gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, in halve ringen gesneden
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 el verse oregano blaadjes
- 1 el verse tijmblaadjes
- peper en zout
- 1 bol burrata
Instructies
- Verhit een dun laagje olie in een steelpan tot ongeveer 180 graden.
- Laat de kappertjes uitlekken en dep goed droog. Frituur 2 a 3 minuten tot krokant en ze zijn uitgezet als een bloem, laat uitlekken op wat keukenpapier.
- Verhit wat van diezelfde olie in een koekenpan en bak je brood aan beide kanten aan tot goudbruin.
- Meng intussen de tomaat met de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook, sjalot, chilivlokken, oregano en tijm en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg nu het brood en de kappertjes toe en meng door.
- Verdeel over 2 borden en verdeel de burrata over de salade.