Geef mij een rominge pasta en ik ben blij. Net als met deze pappardelle met zalm. De titel is kort maar het gerecht is zoveel meer. Cherrytomaat, gegrilde paprika, spinazie, mascarpone, melk en Parmezaan. Samen wordt dit een heerlijk gerecht!
Pappardelle met zalm
Als eerste rooster je de paprika. Je kunt gegrilde paprika in blik kopen, maar ik vind dat qua smaak niet echt te vergelijken met vers. Je hoeft er gelukkig weinig moeite voor te doen, leg ze in de oven en draai af en toe om. Zodra het velletje zwart is, haal je de paprika uit de oven. Dek af zodat het lekker gaat stomen en dan haal je het velletje er zo af.
Verder gebruik ik en zongedroogde tomaat en verse cherrytomaten. De zongedroogde geven een intense smaak, de verse geven het gerecht wat fris. Mocht je denken, mascarpone.. wat een aparte keuze. Mascarpone is heerlijk in pasta. Ook bijvoorbeeld in pasta’s op basis van een tomatensaus, om het net wat romiger te maken. Zoals deze spaghetti met burrata.
Je kunt trouwens ook een andere soort pasta gebruiken als je pappardelle niet zo makkelijk kunt vinden. Niet elke supermarkt heeft het namelijk. dus je kunt ook voor een tagliatelle gaan.
Pappardelle met zalm
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 150 gram pappardelle
- 1/2 el olie
- 1 el boter
- 2 zalmfilets, zonder huid
- 1 el zongedroogde tomaat, fijngehakt (zo min mogelijk olie)
- 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl paprikapoeder
- 100 gram mascarpone
- 125 ml melk
- 40 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 200 gram spinazie
- 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Rooster de paprika tot het velletje zwart is, draai af en toe om. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Dek af, laat 5 minuten stomen, verwijder dan het velletje en de zaadlijsten en snij in reepjes.
- Kook intussen de pappardelle in gezouten water al dente.
- Breng de zalm op smaak met peper en zout. Verhit de olie en boter in een koekenpan, bak de zalm aan beide kanten aan tot goudbruin en praktisch gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg de zongedroogde tomaat en de cherrytomaat toe en bak tot de cherrytomaat zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe samen met de paprika en bak kort mee.
- Voeg de mascarpone, melk en parmezaan toe. Roer door. Voeg wanneer de pasta bijna klaar is de spinazie toe en meng door tot de spinazie geslonken is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de zalm terug in de saus om op te warmen.
- Voeg als laatste de pasta en de peterselie toe. Meng door. Je kunt ervoor kiezen om de zalm mee te mengen door de pasta of om dit er los bij te serveren.