Dit gerecht is super simpel om te maken en het is heerlijk. Orzo salade met krokante feta. Door de orzo zit gegrilde courgette en gebakken kippendij. De feta haal je door de maizena en bak je daarna tot het een lekkere krokante laag heeft. De feta is nog smeuig dus mengt lekker met de orzo.
Orzo salade met krokante feta
Ik heb ervoor gekozen om de kip en courgette te bakken in de oven, maar om de kip daarna nog extra te bakken in een koekenpan. Dat is puur zodat de buitenkant lekker krokant wordt. Je kunt deze stap overslaan, maar ik raad het aan om wel te doen.
Je kunt deze salade lauwwarm serveren, dus bak de feta pas op het einde. Ik heb de feta bovenop de salade geserveerd, maar je kunt het ook direct erdoorheen doen zodat het met de orzo vermengt. De feta zorgt er ook voor dat de orzo goed genoeg om smaak is gebracht namelijk.
Orzo salade met krokante feta
Ingrediënten
- 4 kippendij filets, schoongemaakt
- 2 courgettes, in halve maantjes gesneden
- 2 el olie (+extra voor het bakken van de feta)
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl oregano
- 200 gram orzo
- hand rucola
- bord maizena
- 1 blok feta
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de kip met de courgette, 1.5 el olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en breng op smaak met peper en zout.
- Bak 20 a 25 minuten af in de oven, tot de kip en de courgette gaar is.
- Kook intussen de orzo zoals op de verpakking vermeld, giet af en zet opzij.
- Verhit de overige 0.5 el olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot de kip een krokante buitenkant heeft.
- Dep de feta droog, wentel door de maizena. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de feta aan beide kanten aan tot goudbruin en krokant.
- Snij de kip in reepjes en meng met de orzo, courgette en rucola. Leg de feta bovenop, meng eventueel direct met de rest wanneer de feta nog zacht is en door de orzo heen smelt.
Joyce zegt:
Heel erg lekker. De feta was bij mij aan de buitenkant al erg donker maar vanbinnen nog koud, dus die heb ik nog even in de oven gelegd en toen was het heerlijk smeuïg. Dit gaat deze zomer zeker vaker op tafel komen.