Ik ben dol op goed goedje dus heb ik er harissa spaghetti van gemaakt. Harissa is een kruidenpasta, maar no worries.. dit is tegenwoordig in alle supermarkten wel te koop al vind ik de milde variant van Souq het lekkkerst (heeft een fijne anijs smaak).
Harissa spaghetti
Omdat de kruiden dus al gemaakt zijn is dit een heel snel gerecht. De spaghetti koken duurt het langst! Het is trouwens niet heel pittig, maar wil je juist pittiger dan kan je ook een pittigere harissa kopen ipv de mild versie. Ik vind dit precies lekker, een beetje pit en heel veel smaak.
Ben je net zo’n fan van harissa zoals ik? Probeer dan eens deze heerlijke gehaktballen.
Burrata
Ik serveer er burrata bij, dat maakt het extra romig. Bij de AH kan je van Zanetti mini burrata bolletjes kopen. Vind ik voor dit soort gerechten altijd fijn omdat ik zo’n grote bol echt teveel vind en zo’n grote bol verdelen kan een beetje een gedoe zijn. Maar ook dit moet je zelf even aankijken.
Kruidenolie
Grote kans dat de kruidenolie niet op is na dit recept, maar je kunt het op allerlei andere pastagerechten ook doen. Het lijkt een beetje op chimichurri maar dan is het iets simpeler.
Harissa spaghetti
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 50 gram roomboter
- 50 gram harissa
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 mini bolletjes burrata
Voor de kruidenolie
- 1 chili, fijngehakt
- 15 gram peterselie, fijngehakt
- 1 el citroensap
- 6 el olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Kook de spaghetti in gezouten water al dente. Meng intussen voor de kruidenolie deze ingrediënten.
- Verhit de boter in een steelpan, bak de harissa en knoflook kort mee.
- Voeg de spaghetti, wat pastawater en 1 el van de kruidenolie toe en meng door tot de saus dikker begint te worden.
- Dien op met de burrata en extra kruidenolie naar wens.