Ik probeer weleens iets uit en dan blijkt het een winnaar te zijn! Zo ook deze kabeljauw met boter citroensaus. Ik kon niet ophouden met hiervan eten.

Kabeljauw met boter citroensaus

Dit gerecht is super simpel om te maken. De smaken zijn heel puur, je voegt maar weinig ingrediënten toe. Zorg er daarom voor dat de kabeljauw echt vers is. De supermarkt variant is vaak wat droger en stugger en omdat er weinig is om dat te verbloemen ga je dat merken. Probeer even langs de markt of een visboer te gaan, qua prijs merk ik geen verschil.

Mocht je trouwens nog verschillende vissoorten hebben liggen en weet je niet zo goed wat je ermee moet? Maak een fish pie! Fantastisch comfortfood voor deze koude tijden.

Sriracha

Ik hou van een beetje pit, dus ik voeg sriracha aan mijn saus toe. Je zou het kunnen weglaten, maar ik vind het echt een heerlijke toevoeging. Je kunt, als je niet zo van de pittig bent, beginnen met een beetje en dan proeven en eventueel nog wat meer toevoegen. Ik koop altijd altijd de Go-Tan sriracha met groene dop.

Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kabeljauw met boter citroensaus

Kabeljauw met boter citroensaus
Bereidingstijd28 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst (ongekookt)
  • 350 gram groene asperges
  • 1 el olie (+extra voor de asperges)
  • 2 kabeljauw filets
  • 50 gram roomboter
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • sap van een halve citroen
  • 150 ml witte wijn
  • 2 el sriracha (of minder)
  • peper en zout
  • verse peterselie en chili vlokken

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld gaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Dep de kabeljauw filets droog en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot licht goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Bak in dezelfde pan de knoflook kort aan en voeg dan de wijn toe. Breng aan de kook en voeg de boter en citroensap toe. Voeg wanneer de boter gesmolten is de sriracha (naar smaak) toe en breng als laatste op smaak met peper en zout.
  • Leg de kabeljauw in de saus en laat nog even meekoken tot alles weer heet is, zo'n 2 a 3 minuten.
  • Breek intussen de uiteindes van de groene asperges af en rooster ze in wat olie tot beetgaar.
  • Dien de rijst op met de asperges. Leg de kabeljauw op de rijst en verdeel de saus over de 2 borden. Garneer met wat verse peterselie en chilivlokken.