Ik ben dol op curry en deze curry met kip, aardappel en linzen is een winnaar.
Curry met kip, aardappel en linzen
Ik hoor je bijna denken ‘rijst, aardappel en naan.. is dat niet een beetje veel?’. En het antwoord is nee, haha. Je kunt ook de rijst of de naan overslaan, maar ik vind allebei lekker en qua structuur en smaak gewoon veel toevoegen aan een gerecht. Verder gaat hier redelijk veel groenten in, naast de linzen ook nog flink wat spinazie!
Ik gebruik hier trouwens linzen in blik, die hoeven dus niet eerst te weken. Lekker snel!
Vegan
Mocht je er een vega of zelf vegan gerecht van willen maken, laat de kip dan weg!
Voor de naan heb ik een recept gebruikt dat ik al eerder op mijn Instagram pagina deelde in deze reel maar ik zal het volledige recept nu ook hier delen!
Ik gebruik in dit recept gist, dus je bent iets langer bezig omdat je deeg moet rijzen, maar je hebt wel gegarandeerd een fluffy naan. Smeer na het bakken je naan in met boter en knoflook en je weet niet wat je proeft. Ik kan je beloven dat je echt nooit meer een supermarkt naan wil.
Curry met kip, aardappel en linzen
Ingrediënten
Voor de naan
- 100 gram lauwwarm water
- 7 gram instant droge gist
- 300 gram patentbloem
- 120 gram Griekse yoghurt
- 20 gram olijfolie
- 6 gram zout
Voor de curry
- 1 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemberpuree
- 1.5 tl garam masala
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl mosterdzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl venkelzaad
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl zout
- 1 kipfilet, in blokken gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el citroensap
- 3 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 250 ml kokosmelk
- 1 blik linzen a 160 gram
- 2 flinke handen spinazie
- 150 gram witte rijst, gekookt
Instructies
- Meng voor de naan alle ingrediënten en kneed tot een soepel deeg. Het is een wat plakkerig deeg, dus het is het fijnst om een keukenmachine te gebruiken. Laat rijzen tot verdubbeld (ongeveer een uur).
- Verhit voor de curry de zonnebloemolie en fruit de ui aan met de knoflook en gember. Maal of stamp intussen alle kruiden fijn en voeg dit aan de ui toe. Bak mee tot de ui zacht is.
- Voeg de kip toe en bak mee tot de buitenkant bruin is. Voeg dan de tomatenblokjes en citroensap toe en laat 20 minuten sudderen. Voeg de aardappelen en de kokosmelk toe en laat 10 a 15 minuten pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke porties, maak van elke portie een bal. Verhit wat olie in een koekenpan, rol of stretch (als een pizza) het deeg uit tot een dunne lap ten grootte van de pan en bak aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar. Smeer in met boter en fijngehakte knoflook.
- Voeg voor de curry als laatste de linzen en de spinazie toe en roer door totdat de spinazie geslonken is. Proef nog of je extra zout moet toevoegen.
- Serveer de gekookte witte rijst samen met de naan en de curry en dien direct op.