Ben je klaar voor een belachelijk makkelijk recept? Groene curry met gamba’s en rijst komt eraan!
Groene curry
En als je nu denkt ‘huh een currypasta is toch best ingewikkeld om te maken?’. Ja, dat klopt en daarom heb ik hier een kant en klare pasta gebruikt. I know, niet zoals ik normaal kook, maar het is wel super simpel en je eten is echt heel snel klaar. Ik gebruik eigenlijk altijd de curry pasta’s van Blue Elephant puur omdat ik die heerlijk vind en er geen andere ingrediënten in zitten dan nodig zijn.
Zijn jullie bekend met Uncle Roger op youtube? Hij is een komiek die reactie video’s maakt op bekende chefs die een aantal Aziatische gerechten maken, zoals egg fried rice en dus ook green curry. Hij moet dit recept maar niet zien, haha.
Gamba’s
Om het toch nog een beetje fancy te maken heb ik tijgergamba’s gebruikt. Deze zijn ongepeld, wanneer je gamba’s ongepeld bakt krijgen ze een heerlijke vlezige structuur en fantastische smaak. Ik vind ongepelde gebakken gamba’s zoveel lekkerder dan gepelde gebakken gamba’s. Wat jij?
Wat je altijd moet doen, of ze nou ongepeld of gepeld zijn, is de gamba’s laten ontdooien in koud water, dan heel goed droog deppen en dan op hoog vuur met wat zonnebloemolie bakken. Zo bak je ze ook echt in plaats van dat je ze een soort van kookt in hun eigen vocht.
Groene curry met gamba’s
Ingrediënten
- 150 gram rijst, ongekookt
- 2 scheutje zonnebloemolie
- 4 a 6 tijgergamba's, ontdooit en drooggedept
- 1 zakje groene curry pasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 kleine pakchoi, fijngesneden
- verse koriander
Instructies
- Was de rijst en kook dan zoals op de verpakking vermeld staat.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de gamba's aan beide kanten op hoog vuur totdat ze dieproze en gaar zijn. Zet apart.
- Maak de pan schoon door er snel wat keukenpapier doorheen te halen (is puur zodat er geen stukjes spriet van de gamba's in zitten), verhit nog wat olie en voeg de kokosmelk toe. Laat even pruttelen.
- Voeg de currypasta toe en meng door. Voeg nu ook de pakchoi toe en laat pruttelen tot de rest van het gerecht klaar is.
- Verdeel de rijst over 2 borden, verdeel de curry over 2 borden, serveer met de gamba's en verse koriander. Je kunt de gamba's ook pellen en terug doen in de saus zodat alles goed heet is, maakt het makkelijker eten maar ziet er iets minder indrukwekkend uit.
Fan van curry en gamba’s? Probeer dan eens deze gamba’s met red curry. Een heerlijk voorgerecht op borrelsnack.